Finale Amsterdamse Popprijs 2018

Finale Amsterdamse Popprijs 2018

GRAP presenteert

OZ

Price € 11,35*

* Excl. € 4 (month)/€ 25 (year) required membership.

Please note: this event has already taken place

Finale Amsterdamse Popprijs 2018

GRAP presenteert

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. De competitie is in haar drieëntwintigjarige bestaan uitgegroeid tot dé bandcompetitie van Amsterdam en omstreken, niet in de laatste plaats door de legendarische finale in de Melkweg. GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om ambitieuze bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie.

De zes finalisten die op zaterdag 1 december optreden in de Melkweg zijn:
WIES / Sultan / Dan August / VR/UKT / Alison Marble / Queen's Pleasure

WIES
WIES is een gloednieuwe band van Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Jasper Meurs. Ze maken Nederlandse indie-pop met de perfecte driehoeksdynamiek van pop, poëzie en het organische. Invloeden zijn onder andere Ramses Shaffy, Spinvis en Eefje de Visser.

Sultan
Rock, jazz, alternatief, hoe je het ook wil noemen, sultan maakt muziek. Bestaande enkel uit een drummer, bassist en gitarist. Zonder duidelijke frontman, wel met geweldige muziek. Toegankelijk experimenteel, met een voorliefde voor blues en rock. Ieder nummer heeft een apart verhaal. Eén ding is zeker, met sultan heb je gegarandeerd een goede avond.

Dan August
Dan August bestaat uit vijf jonge mannen die elkaar hebben ontmoet in Amsterdam. Ze maken frisse popmuziek met Americana invloeden. Geïnspireerd door bands uit de jaren 70 maakt Dan August opgewekte uptempo songs en meeslepende ballads. Vocale harmonieën, catchy piano, gitaar hooks, een ijzersterke ritmesectie en een scheurend Hammondorgel maakt een energieke dynamische show.

VR/UKT
VR/UKT maakt elektronische groove-based muziek met moving melodies en sferische synths. Ze creëren op het podium een nieuwe wereld met duistere beats, bedwelmende zang en live visuals. Muzikale invloeden lopen van Little Dragon tot Björk en de underground clubscene.

Alison Marble
Deze Amsterdamse band heeft elkaar gevonden in de gruizige sferen van alternatieve bands uit de jaren ‘90. Gedreven door vliegende gitaarlijnen en slepende grooves maken zij een mix van britpop, shoegaze en indie. Denk aan bands als The Stone Roses, Slowdive en Oasis.

Queen’s Pleasure
Queen’s Pleasure speelt garage-achtige, soms psychedelische, met gitaarsolo’s overgoten, half-poppy oorverdovende alternatieve rock met energie voor tien.

  • 19:30 zaal open
    20:00 aanvang
  • Tweet this
Aftermovie Amsterdamse Popprijs 2017
Alison Marble
Dan August
Queen's Pleasure
Sultan
VR/UKT
WIES

Melkweg recommends