Verdacht - speciale voorvertoning

Verdacht - speciale voorvertoning

een documentaire van Nan Rosens i.s.m. Controle Alt Delete

Cinema
Sold Out

Zie www.controlealtdelete.nl en facebook voor meer vertoningsdata.

Please note: this event has already taken place

Verdacht - speciale voorvertoning

een documentaire van Nan Rosens i.s.m. Controle Alt Delete

Let op! Helaas is aanmelden voor deze vertoning niet meer mogelijk. Kijk voor meer vertoningsdata op de website van Control Alt Delete of op de Facebookpagina.

De documentaire VERDACHT laat veertien Nederlanders aan het woord. Zij hebben uiteenlopende beroepen (installateur, leraar, advocaat, militair, politieagent), ze verschillen in leeftijd en in afkomst.

Ze hebben één overeenkomst: de politie wil regelmatig van ze weten wat ze hier doen, waar ze naar toe gaan en hoe ze heten. Verdacht is een indringende documentaire die de kijker laat voelen hoe is het is om bij voorbaat verdacht te zijn.

Verdacht is gemaakt door Nan Rosens (Rosens Media) in samenwerking met Controle Alt Delete. De documentaire gaat hopelijk in première tijdens het Nederlands Film Festival en wordt in november binnenkort vertoond op KRO-NCRV 2Doc.

Etnisch profileren, een vorm van discriminatie door de politie, is geruime tijd onderwerp van politiek-maatschappelijk debat. Jaarlijks vinden in de Melkweg bijeenkomsten plaats onder de titel Controle Alt Delete. De initiatiefnemers, Stichting Blikopeners en IZI Solutions, begeleiden jongeren, onderwijzen ze over hun rechten op straat en leren ze methodes om het conflict met de politie op straat te minimaliseren. Er wordt daarvoor nauw samengewerkt met Amnesty International en anti-discriminatie bureau’s.

 • Director
  Nan Rosens
  Year
  2018
  Country
  NL
  Duration
  50min
  Spoken Language
  Nederlands
 • 18:30 deuren open
  19:00 aanvang
 • Tweet this