Cinemangé: Soyalism (2018)

Cinemangé: Soyalism (2018)

Melkweg x Food Cabinet x The Food Line-Up

Cinema
Regulier + Tasting:

Price € 15

Sold Out

Cineville met toeslag

Price € 2,50

This screening is sold out. There are no more tickets available via our official ticket selling point Ticketmaster. PLEASE NOTE: we strongly advise against purchasing tickets via other websites than Melkweg.nl or Ticketmaster.nl. Any other websites offering tickets are re-sellers. You often pay a much higher price and risk buying tickets that are invalid.

Please note: this event has already taken place

Cinemangé: Soyalism (2018)

Melkweg x Food Cabinet x The Food Line-Up

Welke gevolgen heeft de groeiende vraag naar vlees voor de wereld? Tijdens deze tweede editie van Cinemangé gaan we dit weer bekijken, bespreken en proeven! In de documentaire 'Soyalism' wordt de gehele keten van de varkensindustrie gevolgd. Van enorme sojaplantages in het Braziliaanse regenwoud tot aan hypermoderne slachthuizen in China, waar een woordvoerder trots vertelt dat er maar liefst zeshonderd varkens per uur kunnen worden geslacht. Voor de film zijn er sojanootjes van BitesWeLove en na de film gaan we in gesprek met expert Mindi Schneider, die o.a. een rechtszaak aanspande tegen Monsanto. Na afloop staan er No Chicken buffalo wings op het menu, plus een drankje aan de bar!

We zoomen in op de groeiende vleesconsumptie in China en de gevolgen daarvan op het Amazonegebied. De onderzoeksdocumentaire Soyalism beschrijft het systeem zoals dat in de Verenigde Staten ontstond en vervolgens geëxporteerd werd over de hele wereld. We zien dat een aantal machtige corporaties langzaam maar zeker de gehele industrie in handen genomen heeft. Van de voedselvoorziening voor het vee, die voornamelijk uit soja bestaat, tot aan de slachthuizen en de distributie van het eindproduct.

Na de film gaan we in gesprek met Dr. Mindi Schneider, zij is milieusocioloog, politicoloog en expert op het gebied van internationale landbouw en plattelandsontwikkeling. Ze zal meer vertellen over hoe het Amerikaanse systeem tot stand is gekomen, hoe het er in Nederland voor staat en wat wij zelf kunnen doen om bij te dragen aan minder of duurzamere vleesconsumptie.

Moderatie door: Lotte Sluiter

CINEMANGÉ
Melkweg, Food Cabinet en The Food Line-Up presenteren een nieuwe filmavond: Cinemangé. Hoe maken we ons voedselsysteem eerlijker, gezonder en duurzamer? Ontdek het met films, talks en natuurlijk door het zelf te proeven! Tijdens Cinemangé krijgen professionals een podium en heb je de kans om al je vragen te stellen. Ook is er elke editie een foodspecialist die een exclusieve tasting verzorgt. 

 • Director
  Enrico Parenti, Stefano Liberti
  Year
  2018
  Country
  Italië
  Duration
  65 minuten
  Spoken Language
  Engels
  Subtitles
  Engels
 • 19:00: Walk in with BitesWeLove
  19:15: Introduction
  19:25: Film
  20:30: Discussion
  21:00: End with Vega Buffalo Wings
 • Tweet this
SOYALISM Documentary 2018 Teaser