De Keuze van Kee: Fish Tank (2009)

De Keuze van Kee: Fish Tank (2009)

EXPO Talk: Bas Schippers & Kee van der Meer

Cinema
voorverkoop:

Price € 7,50

Cineville gratis

Price € 0

Free for year members

Valid for Cineville

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. Je dient daarom een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de ingang. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek *** For this program a corona entry pass is required. We follow the guidelines of the government and RIVM. Here you can read what that means for your visit: www.melkweg.nl/en/yourvisit Houders van de Cinevillepas kunnen vanaf een week voor de voorstelling via de filmpagina op www.cineville.nl een ticket bestellen. Dit ticket is alleen geldig in combinatie met de Cinevillepas. Ticket en pas worden gescand bij aankomst in de Melkweg. Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn is aanloop op de avond zelf ook mogelijk.

www.cineville.nl

Please note: this event has already taken place

De Keuze van Kee: Fish Tank (2009)

EXPO Talk: Bas Schippers & Kee van der Meer

Bas Schippers’ schilderijen en Kee van der Meers videowerk pronken t/m 5 december op de muren van MILK in het kader van de huidige MILK EXPO. Tijdens dit speciale evenement wordt er tijdens een Talk dieper ingegaan op het werk van deze twee onlangs afgestudeerde, opkomende kunstenaars. Ook heeft Kee van der Meer een speciale film uitgekozen die als slotonderdeel van het programma vertoond zal worden: de Britse dramafilm Fish Tank van Andrea Arnold uit 2009.

Beide kunstenaars onderzoeken op hun eigen vernieuwende manieren het concept genderidentiteit en de discrepantie die ontstaat door de daaruit voortvloeiende stereotyperingen. Zo onderzoekt Kee vrouwelijke identiteit in relatie tot agressie en woede. Bas is in zijn werk continu op zoek naar een juiste balans tussen grove en verfijnde technieken, alsook tussen stoere mannelijkheid en zachte vrouwelijkheid. 

Fish Tank (2009)
De 15-jarige Mia woont met haar alleenstaande moeder Joanne en zusje Tyler in een buitenwijk van Londen. Mia zit altijd in de problemen; ze wordt geschorst op school, uitgesloten door haar vrienden en heeft ruzie met haar moeder. Op een dag brengt haar moeder Connor mee, een man die belooft dat hij liefde in hun levens zal brengen. Er ontstaat echter een broeierige sfeer; is zijn vriendelijkheid oprecht?

Bas Schippers
Bas Schippers (1992) studeerde vorig jaar af aan de AKI in Enschede. Hoewel hij zich vooral richt op de thema's mannelijkheid en kwetsbaarheid, gebruikt Bas stereotypen en clichés om deze onderwerpen te bevragen. Door middel van rauwe en wilde penseelstreken wordt de verwarring getoond van het opgroeien en het moeten naleven van een bepaald ideaal. Daartegenover staan ​​zorgvuldig geschilderde motieven en geometrische patronen die het werk in balans brengen. 

Kee van der Meer
Kee van der Meer (1995) maakt films, installaties en conceptuele kunstwerken. Haar werken komen voort uit onderzoek naar taal en worden gemotiveerd door emoties zoals woede. Haar films richten zich op het onvermogen van communicatie die wordt gebruikt om de werkelijkheid te visualiseren, de poging tot dialoog, de dissonantie tussen vorm en inhoud en de disfuncties van taal. Kee van der Meer woont en werkt momenteel in Rotterdam.

 • Director
  Andrea Arnold
  Year
  2009
  Country
  Verenigd Koninkrijk
  Duration
  123 minuten
  Spoken Language
  Engels
  Subtitles
  Engels
 • 19:00 start
  21:30 einde
 • Tweet this