DIP FEST – met O.A. LUCKY FONZ III, JOARDY FILM, ARP FRIQUE EN STIPPENLIFT

DIP FEST – met O.A. LUCKY FONZ III, JOARDY FILM, ARP FRIQUE EN STIPPENLIFT

muziek – film – installaties - comedy – performance – proza & poezie - clubnacht

OZ, Expo, Upstairs Bar, Upstairs, Cinema

Price € 17,05*

CJP

Price € 11,35

Free for year members

* Excl. € 4 (month)/€ 25 (year) required membership.

Please note: this event has already taken place

DIP FEST – met O.A. LUCKY FONZ III, JOARDY FILM, ARP FRIQUE EN STIPPENLIFT

muziek – film – installaties - comedy – performance – proza & poezie - clubnacht

Met o.a. LUCKY FONZ III / STIPPENLIFT / JOARDY FILM / ARP FRIQUE / ANNE-FAY / TEUN VONK - THE PHYSICAL MIND / SLAA'S LITERATURE LEED NIGHT / LISA OSTERMANN - SFEERSPONS / COMEDIANS JANNEKE DE BIJL en BUGRA GEDIK / MIXING EMOTIONS met JOOST VAN BELLEN & ST. PAUL.

Op de kortste dag van het jaar biedt het festival een lichtpunt in donkere dagen met een programma vol muziek, comedy, performances, films, kunst, literatuur en comfort food. Melancholie en misère worden op tragikomische wijze omarmd in plaats van verhuld. Artiesten en kunstenaars van verschillende disciplines tonen werk over het thema, publiek kan gezamenlijk zwelgen, zuchten of lachen. Gedeelde smart is immers halve smart. 

Het gehele programma wordt binnenkort bekendgemaakt. 

JADE DERUDDER - PANIC AT A LOT OF DIFFERENT PLACES BESIDES THE DISCO 
Een solo die gecreëerd en gedanst wordt door Jade Derudder. Een intiem portret dat vertrekt vanuit het navelstaren, dansen en zingen voor de badkamerspiegel tot haar bedenkingen bij een wereld waarin de mensen rondom haar mentaal aan het worstelen zijn en waar ze de persoonlijke banden, die eens zo innig waren, ziet afbrokkelen.
 
LISA OSTERMANN - SFEERSPONS
Een show vol dure special effects en een tragisch dieptepunt op driekwart. Met een goed orkest, een aantal levende dieren en een dansgroep. Voor zover dat kan in je eentje. 
 
STIPPENLIFT
Stippenlift is het alter-ego van zanger en producer Hugo van de Poel. Zelf noemt hij de muziek d e p r i w a v e, wat wellicht al voldoende zegt. De zwaarmoedige teksten over huilen, leed en depressie worden omlijnd met elektronische muziek zonder opsmuk. Zijn optreden op DIP FEST zal in het teken staan van zijn EP 'Zielige Kerst'.
 
MELKWEG x GO SHORT
De kortste dag van het jaar is de dag van de korte film. Go Short Film Festival heeft voor Melkweg cinema een speciale DIP FEST-selectie gemaakt met de mooiste nieuwe korte films die passen binnen het thema.

MELKWEG x JOARDY FILM: HUILON
Jim Deddes gaat in gesprek over het werk van Joardy Film, inspiratie en de tragiek in komedie. Voor de gelegenheid vertonen wij de beste en relevantste shorts van Joardy Film.
 
JOOST VAN BELLEN & ST. PAUL: MIXING EMOTIONS 
Valley low. Mountain high. Their manic dj-set will tear us apart. 
 

Aanleiding
Begin 2018 is een op jongeren gerichte campagne van start gegaan om bewustwording en openheid over depressie te vergroten.Onderzoek wijst uit dat er een toename is van het aantal jongeren dat kampt met psychische problemen, zoalsdepressie,burn outs, angstaanvallen en concentratieproblemen.Het onderwerp is veel aan bod gekomen in de media – online, in de pers en op de buis. Melkweg is een podium voor popcultuur waar dagelijks heel veel jongeren komen. Met DIP FEST willen we bijdragen aan die bespreekbaarheid met een programma van artiesten en kunstenaars waarin relativering, diepgang, humor en ernst aan bod komen.

  • 19:00 deur open
    19:15 aanvang
  • Tweet this

Melkweg recommends