Holland op zijn Hardst!

ADE Playground

Expo
Free

Woe t/m zon, 12:00 tot 21:00 uur

Please note: this event has already taken place

Holland op zijn Hardst!

ADE Playground

Dennis Duijnhouwer, Ryan Cookson, Erik Smits, Esteban Gonzalez

​The "Holland op zijn Hardst!" expo pays homage to the intriguing dance music subculture called 'Gabber' with the work of several renowned music photographers on display. People like Dennis Duijnhouwer and Ryan Cookson take you on a tour through the somewhat intimidating but friendly at second glance world of Gabber.

In de jaren negentig leek er geen ontsnappen aan het muziekgenre gabber. Op een bepaald moment leek iedereen gekleurde trainingspakken en Nike Air Max te dragen en met een strak geschoren hoofd rond te lopen. Maar na de periode waarin het mainstream werd, kreeg het genre het zwaar te verduren.
Toch is het nooit volledig vergaan; het ging simpelweg ondergronds en werd gekoesterd door een toegewijde scene van jonge mensen die een passie deelden voor de hardste vorm electronische muziek ooit. Gabber is nu zelfs een ware exportknaller geworden. De Nederlandse termen ‘gabber’ en ‘hakken’ worden aan de andere kant van de wereld veelvuldig gebruikt. Zo bleek bijvoorbeeld de Australische stad Melbourne vruchtbare grond te zijn voor het genre. Niet alleen voor de muziek, maar ook voor de gehele subcultuur.


Melkweg recommends