ICONS! Betty Davis

ICONS! Betty Davis

Vertoning: Betty: They Say I'm Different + lezing

Cinema

Price € 9,10

Valid for Cineville

Cineville pashouders kunnen 90 min op voorhand hun kaartje afhalen.

Please note: this event has already taken place

ICONS! Betty Davis

Vertoning: Betty: They Say I'm Different + lezing

Melkweg Cinema presenteert ICONS!: een reeks met de meest markante documentaires over legendarische muzikanten. ICONS! eert een iconische popmuzikant met een film en verdiepende inleiding. Neem een biertje, zak achterover in onze comfortabele bioscoopstoelen en laat je overspoelen door diva’s, excentrieke sterren en vooral hun excellente muziek.

Woensdag 22 augustus vertonen we Betty: They Say I'm Different + verdiepende inleiding door Kees Smallegange en Tom Engelshoven (OOR). Funk-koningin Betty Davis veranderde het landschap voor vrouwelijke artiesten in Amerika. Ze was de eerste zwarte vrouw die al haar muziek zelf schreef en produceerde én was een feministische pionier!


Met haar suggestieve teksten ("If I'm in Luck I Might Get Picked Up"), gedurfde persoonlijkheid, gewaagde outfits en buitensporige funkmuziek was ze haar tijd ver vooruit. Misschien wel te ver. "Als Betty nu zou zingen was ze een Madonna, óf een Prince," schreef jazztrompettist Miles Davis in zijn autobiografie uit 1989. Tot ze plotseling verdween. Ze worstelde om te zijn wie ze was, maar op dat moment begreep de wereld haar niet. Maar nu - 40 jaar later - is de wereld nog nooit zo klaar geweest om een ​​eerbetoon te brengen aan de grootste Black Power-godin aller tijden!

 • Director
  Phil Cox
  Year
  2017
  Country
  Verenigd Koninkrijk, Frankrijk
  Duration
  55 min
  Spoken Language
  Engels
  Subtitles
  Nederlands
 • Tweet this
IDFA 2017 | Trailer | Betty - They Say I'm Different

Melkweg recommends