Je Suis... refugee

Je Suis... refugee

Raymi Sambo Maakt presenteert een theateravond over nieuwkomers

Upstairs

Price € 14

CJP

Price € 11

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. Je dient daarom een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de ingang. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek *** For this program a corona entry pass is required. We follow the guidelines of the government and RIVM. Here you can read what that means for your visit: www.melkweg.nl/en/yourvisit *** Dit programma kan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus geen doorgang vinden op 18 april 2020. Het programma is daarom verplaatst naar 10 oktober 2021. Kaarten en lidmaatschappen blijven geldig voor deze nieuwe datum, kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over wat te doen bij verhindering op deze nieuwe datum.

Please note: this event has already taken place

Je Suis... refugee

Raymi Sambo Maakt presenteert een theateravond over nieuwkomers

Nazanin Taheri, Kevin Klein, Naomi Grant, Jacob de Groot, Faizah Grootens, Sia Cyrroes, Aldith Hunkar, Milka Yemane, Kaspar Schellingerhout

Hoe gaan wij om met vluchtelingen?

Als je de berichten moet geloven komt er geen einde aan de gigantische stroom vluchtelingen in Nederland en pakken ze onze huurwoningen, uitkeringen en normen en waarden af. De grenzen moeten dicht en we moeten ervoor zorgen dat ze in hun eigen regio worden opgevangen.

Maar is dit allemaal wel zo? Worden statushouders zomaar toegelaten? Wat moeten ze hier allemaal voor doen? Welk verhaal moet je vertellen om de zo fel begeerde verblijfsvergunning te krijgen

In de eenmalige theatervoorstelling Je Suis Refugee proberen we een beeld te schetsen van hoe het is om een vluchteling te zijn in Nederland. Over de vooroordelen, het asielbeleid en de publieke opinie.

Over hoe de media de persoonlijke verhalen van vluchtelingen uitbuit voor sympathie en hoe ze tegelijkertijd een slecht daglicht creëren.

De makers belichten met verschillende disciplines het perspectief van de vluchteling. Met een flinke dosis humor en hier en daar een serieuze toon belichten ze de huidige situatie in Nederland

De avond wordt afgesloten met een gesprek tussen Milka Yemane, makers en publiek onder leiding van Aldith Hunkar

Regie Raymi Sambo
Tekst Ayden Carlo e.a.
Concept Raymi Sambo

Achtergrond
Sinds 2016 presenteert Raymi Sambo jaarlijks een theateravond over een actueel maatschappelijk thema. Na de eerste editie over etnisch profileren, samen met maker Ira Kip onder de titel Blood for Chocolate, volgden edities van ‘JE SUIS…’ over radicalisering (2017), gaybashing (2018) en Zwarte Piet (2019).

Met dank aan: 5 o’clock, Talentenhuis en Altdith hunkar.

  • 19:30 zaal open
    20:00 aanvang
  • Tweet this