Je Suis... refugee

Je Suis... refugee

Raymi Sambo Maakt presenteert een theateravond over vluchtelingen

Upstairs

Price € 14

Tickets

CJP

Price € 11

Dit programma kan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus geen doorgang vinden op 18 april 2020. Het programma is daarom verplaatst naar 10 oktober 2021. Kaarten en lidmaatschappen blijven geldig voor deze nieuwe datum, kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over wat te doen bij verhindering op deze nieuwe datum.

Je Suis... refugee

Raymi Sambo Maakt presenteert een theateravond over vluchtelingen

Raymi Sambo / Ayrton Kirchner / Faizah Grootens / Sia Cyrroes / Rellie Telg / Kaspar Schellingerhout / Nazanin Taheri / Anil Jagdewing / Aldith Hunkar

Als je de berichten moet geloven komt er geen einde aan de gigantische stroom vluchtelingen in Nederland en pakken ze onze huurwoningen, uitkeringen en normen en waarden af. De grenzen moeten dicht en we moeten ervoor zorgen dat ze in hun eigen regio worden opgevangen.

Maar is dit allemaal wel zo? Wat doen vluchtelingen als ze eenmaal in Nederland zijn, en hoe 'thuis' voelen ze zich? In wat voor omstandigheden leven ze en kunnen ze hier gelukkig zijn?

Je Suis Refugee probeert dit jaar een beeld te schetsen van hoe het is om vluchteling te zijn in Nederland. Over de vooroordelen, het asielbeleid en de publieke opinie. Over hoe de media de persoonlijke verhalen van vluchtelingen gebruiken die daar zelf niet beter van worden.

De makers belichten het perspectief van de vluchteling in verschillende podiumkunstdisciplines, soms serieus, soms humoristisch.

De avond wordt afgesloten met een gesprek tussen makers en publiek onder leiding van Aldith Hunkar.

Achtergrond
Sinds 2016 presenteert Raymi Sambo jaarlijks een theateravond over een actueel maatschappelijk thema. Na de eerste editie over etnisch profileren, samen met maker Ira Kip onder de titel Blood for Chocolate, volgden edities van ‘JE SUIS…’ over radicalisering (2017), gaybashing (2018) en Zwarte Piet (2019).

Met dank aan: 5 o’clock, Talentenhuis en Altdith hunkar.

  • 19:30 zaal open
    20:00 aanvang
  • Tweet this