Last and First Men (2020)

Last and First Men (2020)

Amsterdam Dance Event 2021 - Jóhann Jóhannsson Tribute

Cinema
voorverkoop:

Price € 11

Cineville gratis

Price € 0

deurverkoop

Price € 11

Valid for Cineville

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. Je dient daarom een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de ingang. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek *** For this program a corona entry pass is required. We follow the guidelines of the government and RIVM. Here you can read what that means for your visit: www.melkweg.nl/en/yourvisit *** Houders van de Cinevillepas kunnen vanaf een week voor de voorstelling via de filmpagina op www.cineville.nl een ticket bestellen. Dit ticket is alleen geldig in combinatie met de Cinevillepas. Ticket en pas worden gescand bij aankomst in de Melkweg. Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn is aanloop op de avond zelf ook mogelijk. Houd rekening met de dan geldende maatregelen.

www.cineville.nl

Please note: this event has already taken place

Last and First Men (2020)

Amsterdam Dance Event 2021 - Jóhann Jóhannsson Tribute

'Last and First Men' creëert een wereld waarin transcendente monumenten uit het communistische tijdperk in Joegoslavië hun plaats opeisen, in een toekomst waarin de mensheid op de rand van uitsterven staat. De film schetst - verteld door de stem van Tilda Swinton en met behulp van het boek van de filosoof Olaf Stapledon - een beeld over de toekomstige beschavingen van de aarde. Een verkenning van de grens tussen fictie en documentaire, en een mediatie van het menselijk geheugen en een gefaalde utopie.

Filmcomponist Jóhan Jóhannsson won in 2014 een Golden Globe won voor zijn soundtrack voor “The Theory of Everything”. In 2018 overleed Jóhannsson, nog voordat hij de film kon afronden. Tragisch en hoopvol, is het postuum uitgebrachte “Last and First Men” zijn laatste en meest persoonlijke werk.

Voorafgaand aan de film zal er een korte inleiding worden gegeven door Rege Satanas, avontuurlijk platenverzamelaar en o.a. als resident dj bekend van Red Light Radio en Echobox.

Voor de film vertonen we een kort filmpje over Boogieland Foundation. gedeeltelijk fictie, gedeeltelijk documentair - om het gevoel en de gedachte achter de publieke bokszakken over te brengen. In het kort is hun missie: gratis boksen voor iedereen zodat je lekker in je vel zit en sterk in je schoenen staat. Sport zou inkomensonafhankelijk toegankelijk moeten zijn voor alle Amsterdammers. Klik hier voor info over het project.

 • Director
  Jóhann Jóhannsson
  Year
  2020
  Country
  IJsland
  Duration
  70 minuten + 15 intro
  Spoken Language
  Engels
  Subtitles
  -
 • 19:00 start film
  20:30 einde film
 • Tweet this


Melkweg recommends