Workshop: creatief schrijven met Maartje Wortel

Workshop: creatief schrijven met Maartje Wortel

De Bovengrondse & Melkweg Expo

Expo

Price € 10,00

Sold Out

16:00 - 18:00 Stuur een mailtje naar willemieke@debovengrondse.nl en laat ons weten waarom jíj aan deze workshop wil meedoen.

Please note: this event has already taken place

Workshop: creatief schrijven met Maartje Wortel

De Bovengrondse & Melkweg Expo

Wil je verhalen schrijven, maar vind je het moeilijk om te beginnen?  Iedereen met ambitie, verlangen en toewijding kan leren schrijven. In het kader van de Bad Feminist Talks dagen we je schrijversbrein uit in een 2 uur durende workshop rond feministische thema's. Onder begeleiding van schrijfster Maartje Wortel creëren we in een kleine groep van gelijkgestemde een gemoedelijke en veilige omgeving om je eerste (korte) verhaal op papier te krijgen. 

Mail willemieke@debovengrondse.nl en laat ons weten waarom jíj hier graag bij aanwezig wilt zijn. Omdat de plaatsen beperkt zijn, wordt er een slectie gemaakt op basis van motivatie. Deadline aanmelden: 1 maart.
Ticket: €10

Alle levels zijn welkom. All you need is pen & papier. De workshop is in Nederlands maar voel je vrij om in elke mogelijke taal te schrijven.  De workshop is geïnspireerd op feministische thema's.
De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Maartje Wortel (1982) werd tijdens haar studie van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Na haar studie Beeld en Taal aan de Rietveld Academie dubuteerde ze in 2009 met de verhalenbundel ‘Dit is jouw huis’. Ook schreef ze de romans Half Mens, Ijstijd en Dennie is een star. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot het meest kenmerkende gezicht van haar generatie. Ze won de Anton Wachterprijs en de BNG Literatuurprijs.

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van de Bad Feminist Talks, die ook op 7 maart in de Melkweg plaatsvinden. In de talk 'Taal als wapen' buigt De Bovengrondse zich over feminisme en taal. Taal is machtiger dan het zwaard. Taal kan gebruikt worden om uit te sluiten of te verbinden. En taal is een enorm belangrijke punt voor het hedendaagse feminisme geworden. Met spoken word door Pelumi Adejumo en Zaïre Krieger. Een gesprek over hoe taal in te zetten als wapen met Hasna El Maroudi, Tirsa With, Madeleijn van den Nieuwenhuizen aka Zeikschrift en moderator Sahar Shirzad. Met muziek door Heavenly.