Opening Tu Cherches Un Refuge Dans l'Alcool Et Les Paillettes - Deux

Opening Tu Cherches Un Refuge Dans l'Alcool Et Les Paillettes - Deux

Expo
Free

20:00 - 23:00 uur

Please note: this event has already taken place

Opening Tu Cherches Un Refuge Dans l'Alcool Et Les Paillettes - Deux

Anne-Claire Lans

Anne-Claire Lans maakte vorig jaar een fotoserie over haar eigen generatie Y, die bekend staat om het vluchten in drank, drugs en de warme deken van het nachtleven. Het fotoboek wat ze vorig jaar maakte is hier te bekijken. In het kader van 5 Days Off dook ze opnieuw in het onstuimige leven van haar leeftijdsgenoten en schoot nieuwe beelden.

Lans studeerde in 2013 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Haar eindproject was een analoge documentaireserie over haar eigen generatie. Ze ontdekte bij haar leeftijdsgenoten een eenzaamheid die ze ook bij zichzelf zag en probeerde deze vast te leggen in haar werk.

Bij mensen thuis, op feesten en afterparty's zocht ze naar momenten waarop haar subjecten heel even, bewust of onbewust, hun masker afzetten en zichzelf waren. Lans verbeeldt in haar boek 'Tu cherches un refuge dans l'alcool et les paillettes' een verhaal over een generatie op zoek naar identiteit, voldoening en het ultieme geluk. Tijdens de expositie is een selectie uit dit boek te zien met aanvulling van nieuw werk.

De opening van de expositie is meteen de aftrap van 5 Days Off Festival met DJ Moody Mehran achter de draaitafels.