Shrimps

Shrimps

Dam Company (Simon Rowe & Dorit Weintal)

Upstairs
€ 8 / € 7 [korting]

Please note: this event has already taken place

Shrimps

Dam Company (Simon Rowe & Dorit Weintal)

SHRIMPS is een danstheatervoorstelling over macht, identiteit en consumentisme. Het toont een microkosmische wereld waarin twee individuen de verschillende kanten van macht laten zien.
Première: 13 april / Try-Out: 12 april
De voorstelling bevindt zich tussen fictie en realiteit: alles is twijfelachtig. Twee personen (Simon Rowe en Dorit Weintal) komen in een verlaten landschap terecht dat bestaat uit industrie en afval objecten. Als perfecte idealisten gelooft het duo naar deze plek ‘gezonden’ te zijn en gaandeweg ontwikkelt hun verzonnen missie zich tot een groot fanatisme. Echter blijkt de missie uiteindelijk niet te bestaan.
Hoewel SHRIMPS is doordrenkt van een ge
voel van lusteloosheid en wanhoop, behouden de personages humor en compassie en geloven ze nog in hun lot en in de verlossing.
Uiteindelijk is de liefde die de twee voor elkaar hebben en de humor en de sentimentaliteit die ze met elkaar delen de enige concrete realiteit.

SHRIMPS is het resultaat van periodes van onderzoek en creatie die plaatsvonden tussen 2003 en 2005 in verschillende landen en politieke situaties: in Israël, de Palestijnse grondgebieden, Nederland en Burkina Faso.

Dam Company (Simon Rowe en Dorit Weintal) is een danstheater collectief uit Amsterdam dat theater maakt waarin dans en andere fysieke performance technieken geïntegreer