Stir It Up: Anne-Fay

Stir It Up: Anne-Fay

ANNE-FAY OVER HET KOLONIALE VERLEDEN, DE REIS NAAR HAAR ROOTS, REASPORA & MORE

Online

Please note: this event has already taken place

Stir It Up: Anne-Fay

ANNE-FAY OVER HET KOLONIALE VERLEDEN, DE REIS NAAR HAAR ROOTS, REASPORA & MORE

Podcastserie

Zangeres Anne-Fay bracht in 2019 haar debuut EP Onyx & Ivory uit en heeft sindsdien al op verschillende plekken in het land gestaan, waaronder in een uitverkochte Max-zaal. Als kinderen van een half Nederlandse en half Surinaamse moeder en een Nederlandse vader, zijn Anne-Fay en haar broer Felix geboren met een gemengde afkomst en weinig kennis over hun verleden. Voor haar nieuwe album reisde Anne-Fay de diaspora van haar familie af langs Aruba, Curaçao, Suriname en Ghana om muziek te maken over haar roots.

In deze aflevering van Stir It Up vertelt ze meer over deze fysieke en mentale reis die sterk beïnvloed is door de transatlantische slavenhandel en tot uiting komt in het album onder de naam REASPORA.

__

STIR IT UP | In onze podcastserie ´Stir It Up´ gaat radio-dj Angelique Houtveen in gesprek met verschillende artiesten over hun muziek. In een intieme setting vanuit een lege Melkweg bespreken zij de uitlaatklep die muziek is. Samen gaan ze dieper in op het maakproces, de teksten en de boodschap. Hoe wordt een gedachtegoed, groot of klein, vertaald naar muziek? Luister naar diepgaande gesprekken, afgewisseld met korte, stripped down versies van de nummers om meer te weten te komen over die vertaalslag en de ideeën van de artiesten.

Luister, begrijp en raak geïnspireerd – we´re stirrin´ it up!