Stir It Up: Linde Schöne

Stir It Up: Linde Schöne

Over niet los kunnen laten, het lot en de muziekindustrie

Online

Please note: this event has already taken place

Stir It Up: Linde Schöne

Over niet los kunnen laten, het lot en de muziekindustrie

PODCASTSERIE

Uit het ogenschijnlijke niets was daar Linde Schöne. Haar realer-than-life teksten - over de grillen van romantiek en het (nacht)leven -, weergaloze stem met en haar rauwe, artistieke overtuiging/attitude zijn haar tracks een indrukwekkende combinatie van krachtig en kwetsbaar tegelijk. De uitgesproken Nijmeegse zangeres tekent in 2014 bij Noah’s Ark en bracht twee projecten uit - de-EP´s ‘Liefde van de Vloer’ en ´Linde van Nimma´. En toen was het ineens twee jaar stil, terwijl zij kampte met een hele zware depressie. In deze tijd werkte ze aan haar nieuwe album, ´Nog Heel Even´, en haar mentale gezondheid.  

In deze aflevering heeft zij het over de Linde van hiervoor en de Linde van nu, haar kijk op de muziekindustrie en natuurlijk de totstandkoming van haar laatste album ´Nog Heel Even´. Tip: op 26 mei 2021 staat Linde bij ons in de Max! 

__

STIR IT UP | In onze podcastserie ´Stir It Up´ gaat radio-dj Angelique Houtveen in gesprek met verschillende artiesten over hun muziek. In een intieme setting vanuit een lege Melkweg bespreken zij de uitlaatklep die muziek is. Samen gaan ze dieper in op het maakproces, de teksten en de boodschap. Hoe wordt een gedachtegoed, groot of klein, vertaald naar muziek? Luister naar diepgaande gesprekken, afgewisseld met korte, stripped down versies van de nummers om meer te weten te komen over die vertaalslag en de ideeën van de artiesten.

Luister, begrijp en raak geïnspireerd – we´re stirrin´ it up!