Melkweg Matinee: Sympathy for the Devil

Melkweg Matinee: Sympathy for the Devil

50th Anniversary Screening

Cinema

Price € 8,50

Free for year members

Valid for Cineville

Please note: this event has already taken place

Melkweg Matinee: Sympathy for the Devil

50th Anniversary Screening

Tijdens Melkweg Matinee kan je op zondagmiddag in Melkweg Cinema terecht voor de nieuwste muziekdocs of relevante klassiekers. Vijftig jaar geleden creëerde Jean-Luc Godard de film ‘Sympathy for the Devil’. De legendarische en eigenzinnige regisseur filmde The Rolling Stones in originele bezetting tijdens de opnames van het titelnummer en combineerde deze beelden met politiek geladen fragmenten uit de jaren ’60. In de film documenteert hij het interessante ontwikkelingsproces van de classic ‘Sympathy for the Devil’. Het nummer was oorspronkelijk een ballad, maar evolueert in de studio tot de hit zoals we deze nu kennen. 

Een must see voor elke Rolling Stones fan en dit jaar bestaat de film zomaar 50 jaar. Daarom halen we deze parel van onder ’t stof op onze Melkweg Matinee!

Met op het eerste zicht onsamenhangende scènes, schetst Godard een prachtig tijdsbeeld. Niet alleen de minutenlange shots (zonder cuts!) in de studio van de Stones, maar ook de overige fragmenten zijn bijzonder esthetisch. Godard filmt The Rolling Stones in hun originele bezetting (Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Charlie Watts en Bill Wyman) en voegt er beelden uit de jaren ’60 over de Black Power beweging, jongerencultuur, democratie, communisme, fascisme, nazisme, porno en de Vietnamoorlog aan toe.

 • Director
  Jean-Luc Godard
  Year
  1968
  Country
  VS
  Spoken Language
  EN
 • Tweet this
Trailer Godard-Stones 'Sympathy For The Devil'