Tat Too

Tat Too

Expo
Free

wo t/m zo, 12:00 tot 04.00

Please note: this event has already taken place

Tat Too

Krijn van Noordwijk

De mensheid bestaat ruwweg uit twee soorten: zij die zonder en zij die met een tatoeage door het leven gaan. De eerste groep vindt het zetten ervan een stupide daad – gedaan in een opwelling, tijdens een roes, uit lust, rebellie of slechts bedoeld om anderen uit te dagen. De laatste groep (die sterk groeit) zijn zij die er juist wel een – of meerdere – lieten zetten. Vaak met trots en een bijzondere reden. fotograaf Krijn Van Noordwijk is al lang gefascineerd door die laatste groep. In ‘Tat Too’ brengt hij een fotografische hommage aan de getatoeëerde medemens. Op een eigenzinnige, uitdagende en soms hilarische manier – maar altijd respectvol.

De opening van de expositie op 9 mei is tevens de boekpresentatie van ‘Tat Too’ dat door 99 Uitgevers wordt uitgebracht.

​Krijn van Noordwijk hoort, hoewel geboren te Rotterdam in 1958, eigenlijk tot de jonge fotografen. Na eerst als succesvol art director en ontwerper te hebben gewerkt, is hij pas serieus gaan fotograferen in 2005. Van Noordwijk specialiseert zich binnen fotografie in portret. Of 'foto's van mensen', zoals hij zelf liever zegt. 'Daar zit mijn landschap. Daar woedt mijn oorlog, en daar vind ik mijn vrede'. Anders dan veel fotografen die 'een beeld willen pakken' en zich vervolgens in techniek verliezen, waarna dat beeld in schoonheid sterft, draait het bij Van Noordwijk om de vorm. Hij zoekt naar een iconografische beeldtaal, die je ook ziet in het werk van Annie Leibovitz, Carl Fischer en George Hurrell. Hij werkt vaak en graag op locatie, bij mensen thuis, of backstage bij de venue waar een artiest optreedt, hoewel zijn portretten 'studio' doen vermoeden. In 2008 presenteerde hij zijn eerste boek ‘DJ’, een verzameling van portretten van dj’s. ‘Tat Too’ is de opvolger.


Melkweg recommends