The Residents

The Residents

OZ

Price € 40,25*

Moved

Dit programma kan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus geen doorgang vinden op 21 januari 2021. Het programma is daarom verplaatst naar 27 januari september 2023. Kaarten en lidmaatschappen blijven geldig voor deze nieuwe datum, kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over wat te doen bij verhindering op deze nieuwe datum.

* Excl. € 4 (month)/€ 25 (year) required membership.

Please note: this event has been moved

The Residents

Liefhebbers van stevige Avant Garde Rock lusten wel bier

The Residents is misschien wel de bizarste band die er ooit is geweest in de geschiedenis van de popmuziek. Maar wie zijn The Residents? Dat we weten we dus niet, The Residents zijn anoniem, vier mannen achter maskers met daaronder een herenkostuum, vooral het grote oogbal masker is een van hun favorieten

Al sinds het debuut ‘Meet The Residents’ doen de wildste geruchten de ronde. Maar het maakt natuurlijk niet uit, het mysterie is een essentieel onderdeel van de Residents mythe. Wél is bekend dat hun thuisbasis zich bevindt in San Francisco, de bakermat van de experimentele rock.

De avant-garde performance-popband werd opgericht in 1969 maar is officieel actief sinds 1972. De groep heeft met zijn muziek en bijbehorende performances een duidelijk doel voor ogen, het maken van anti-muziek. En eigenlijk is The Residents ook helemaal geen band maar een kunstenaarscollectief waar videoclips, artwork en korte films ook een belangrijk deel uitmaken van het oeuvre dat zo’n zestig albums telt.

Oorspronkelijk stond de tour gepland voor begin 2021, maar toen kwam de pandemie en werd deze uitgesteld tot 2022, waardoor het nu een jubileumtour mag zijn!
Vrijdag 21 januari vieren wij in Melkweg 50 jaar The Residents een avond vol avonturen en mysterie, de kaartverkoop is meteen van start gegaan.

  • The timetable will be listed here as soon as it is complete.
  • Tweet this

Melkweg recommends