Unknown Brood + Live: Breaking Levees feat. David Hollestelle (ex-Wild Romance)
Herman Brood

Unknown Brood + Live: Breaking Levees feat. David Hollestelle (ex-Wild Romance)

IDFA Melkweg

Rabo Hall
Normaal: € 15

Kaartverkoop via IDFA

Please note: this event has already taken place

Unknown Brood + Live: Breaking Levees feat. David Hollestelle (ex-Wild Romance)

IDFA Melkweg

Deze terugblik op het roerige leven van Herman Brood bevat nooit vertoond, door Brood zelf geschoten videomateriaal en mooie getuigenissen van mensen die hem goed kenden. De rock ’n roll-band Breaking Levees van Amsterdamse bodem speelt na de film nummers van Brood, met de vader van twee van de bandleden David Hollestelle als gastgitarist. Hollestelle maakte tussen 1981 en 2001 deel uit van de Wild Romance, de band rond Herman Brood.

“When I do my suicide for you, I hope you’ll miss me too,” zong Herman Brood in het nummer Rock ‘n’ Roll Junkie. Het is een van de vele aankondigingen van zijn eigen dood die Brood in zijn liedjes verwerkte. Brood, die vijftien jaar geleden van het dak van het Amsterdamse Hilton Hotel sprong, zong vaker over het onderwerp, onder meer in ‘Suicide’ en ‘Falling.’ In Unknown Brood kijken diverse mensen terug op zijn roerige leven, onder wie gitaristen Dany Lademacher en David Hollestelle, Henny Vrienten, manager Koos van Dijk, voormalig vriendin Dorien van der Valk, fotograaf Anton Corbijn, en vrouw en dochter Xandra en Lola Brood. Door Brood zelf geschoten, nooit vertoond videomateriaal wordt afgewisseld met divers archiefmateriaal, waaronder een geestig fragment waarin hij het Wilhelmus blaft. Zus Beppie Brood benadrukt de gespletenheid van haar broer: aan de ene kant verlegen, kwetsbaar en mensenschuw, aan de andere kant iemand die ‘Herman Brood’ speelde, een extravagante, verslaafde en hedonistische rock ‘n’ roll-ster. 

​Breaking Levees speelt 'Acid Blues' met invloeden van vooroorlogse blues, jaren zestiger psychedelica, riffrock uit de jaren zeventig en hedendaagse Amsterdamse garagerock. De band is een paar jaar geleden opgericht uit de as van de band ‘The Dust’ en wordt gezien als een grote belofte voor de toekomst. Echte Amsterdamse rock 'n roll!

 • Director
  Dennis Alink
  Year
  2016
  Country
  Nederland
  Duration
  90 + 30 + 15 min.
 • Tweet this
Breaking Levees


Melkweg recommends