Who Broke the Glass?

Who Broke the Glass?

Who Broke the Glass

Online

Please note: this event has already taken place

Who Broke the Glass?

Who Broke the Glass

Kriekenleemte, la loye, Sam Vano, Sam & Julia, Guitar Fatigue

Who Broke The Glass? Goeie vraag. Waarschijnlijk vraagt iedereen zich dat inmiddels wel af. Je zou ook kunnen vragen: waar is de heilige graal? Sommigen denken onder het Louvre, maar dat is vooral vanwege dat boek. In ieder geval: live gestreamd vanuit de Max laten Sam van Ommen, Sam Verbeek en Niels de Jonge een verscheidenheid aan muziek horen tijdens hun afstudeerproject aan het Conservatorium van Amsterdam. Het maakt niemand wat uit wie het heeft gedaan, we willen gewoon weten wie het heeft gedaan. Wie heeft het gedaan?!

Line-up:

la loye is de band met fluisterende indie-folk van zangeres en songwriter Lieke Heusinkveld. Klinkt als een coming-of-age roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van een regenachtige middelgrote stad in Engeland, groot genoeg om in te verdwijnen maar klein genoeg om intiem te zijn. Een verhaal over opgroeien en (weer) alleen zijn.

Sam Vano verzamelt in zijn liedjes anekdotes die persoonlijk klinken, maar herkenbaar voelen. Gefluisterde iPhone demo’s zijn inmiddels uitgegroeid tot gelaagde folk liedjes die voelen als een frisse wind binnen een eeuwenoude traditie.

Kriekenleemte zijn verhalen over de peinzende avonturen van de hobby-filosoof. Nieuwsgierigheid naar waarom de dag steeds weer opnieuw begint en op een dag ook niet meer begint, en hoe we daar dan mee omgaan. Beschreven in Alt Folk-liedjes met vrij ingevulde gelaagde ambient. Gezongen in het Nederlands, trouwens.

Sam & Julia zijn een indie-folkrock duo uit Amsterdam. Met hun karakteristieke stemmen en eigenzinnige songs vullen ze elkaar perfect aan. Ze spelen op deze avond uitsluitend nieuw materiaal van het album dat 21 mei zal verschijnen.

Guitar Fatigue

Mazey Haze / JUL (Production Sam Verbeek: listening session)

Deze avond is onderdeel van het eindexamenfestival Maydays vanuit de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.


Melkweg recommends