Published on

3x Indie: Turnover, Petrol Girls & Mighty Oaks

Ook komende maand hebben we weer een flinke reeks toffe indieshows voor je in petto, waaronder:

Petrol Girls | zo 16 feb
Petrol Girls is een feministische post-hardcore punkband, gevormd in Londen met leden uit Oostenrijk, Litouwen en de UK. De band identificeert zichzelf expliciet als een feministenband, dit alles met de boodschap seksisme belachelijk te maken, maar ook om een maatschappelijke problemen als vervreemding, anti-kapitalisme en geestelijke gezondheid aan de kaak te stellen. Hun nieuwe album ‘Cut & Stitch’ verscheen halverwege dit jaar uit. Misschien heb je Petrol Girls hier al gezien als support voor La Dispute en onlangs nog voor Refused en Thrice. Nu hebben ze dan eindelijk het podium voor zichzelf! 

Turnover | vr 21 feb
Indie-outfit Turnover uit Virginia Beach ontstond aanvankelijk als een emo-poppunk act in de trant van bands als de Get Up Kids en Texas Is the Reason voor ze overgingen naar een meer doordachte droompopstijl. Vers van de pers verscheen het eerste weekend van november dan eindelijk album nummer vier, "Altogether". Dit hele album heeft als thema leren, je ogen openen voor nieuwe dingen, het buiten je comfortzone treden en uitgroeien tot een nieuwe versie van jezelf. Vrijdag 21 februari wordt een avond in het thema van pure onvervalste emo, indiepop van een hoog niveau!

Mighty Oaks | vr 28 feb
De door Mumford & Sons ingezette golf van jonge indiefolkbands heeft ook het in Berlijn opgerichte Mighty Oaks meegesleurd. Na het prachtige debuutalbum "Howl"en vervolg "Dreamers" zijn de heren terug met nieuwe single, 'All Things Go'. Als je er op tijd bij bent, kun je genieten van de zorgeloze indiepop van de Australische singer-songwriter Jackson Dyer, support van de avond!

Check hier de rest van ons indie-programma.