Published on

Aan de bak: fotografiewedstrijden

De fotografiewereld kent vele prijzen, wedstrijden en grants. Omdat fotografie moet blijven gemaakt worden, ook in deze tijd, maakten we een lijstje van wedstrijden, grants en open calls waar je nu voor kan insturen.

De 20e Canon Female Photojournalist Grant wordt in september uitgereikt op het jaarlijkse festival Visa pour l'Image festival in Perpignan, Frankrijk. De subsidie van € 8000 wordt toegekend aan een "uitstekende (vrouwelijke) fotograaf ter erkenning van haar bijdrage aan fotojournalistiek" en is bedoeld om de voltooiing van een bestaand project te ondersteunen of om het maken van een nieuw project te vergemakkelijken. 

Getty wil i.s.m. Dove en Girlgaze de diversiteit binnen commerciële fotografie en film bevorderen en de stemmen van vrouwen en non-binaire personen laten horen. De #ShowUs Grant biedt financiële steun en begeleiding aan artiesten die zich inzetten voor het vertegenwoordigen van vrouwen, vrouwelijk identificerende en non-binaire individuen.

Diepgaand fotojournalistiek vraagt toewijding, tijd, ondersteuning en geld. Met de Reportage Grant ondersteunt Getty Images onafhankelijke fotojournalisten. Insturen kan vanaf 14 april.

Jonger dan 24 en voltijds een fotografie-opleiding aan het volgen? Dan kom je in aanmerking voor het Ian Parry Scholarship.