Published on

Ontdek de sound van Other Futures Festival

Other Futures, het niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld, brengt van 2 t/m 4 februari een hoop onbekende en al gevestigde artiesten naar Melkweg! Van anime, beeldende kunst, film, performance en literatuur tot muziek uiteraard. 't Is een gigantisch aanbod aan boeiend, ongekend talent. Wij stellen graag de artiesten met de gaafste muziek aan je voor!
Naast deze muziek valt elke dag tot wel 20 andere performances, kunst, debaten, literatuur en film te ontdekken!


VRIJDAG 2/02
Muzikant, hardcore poet en activist Camae Ayewa alias Moor Mother trapt de muziek die dag af met een mix van hiphop, punk, free jazz en dissonante electronica. Rolling Stone riep haar dat jaar uit tot een van de tien artiesten “You Need to Know”. Mykki Blanco neemt daarna de mic over: verwacht een bizarre en excentrieke show en genadeloos harde beats. Een blok rauwe energie en een verslavend spektakel. Dans, grunge, funk en riot grrl vibes verweven met een punkhouding, dat brengt de queer punk band Screaming Toenail.

En voor wie geen genoeg kan krijgen van zoveel spannends, duiken we na het festival samen de nacht in met afterparty Body Party, een queer clubnacht die voor de gelegenheid komt overgevlogen vanuit Londen. All bodies are welcome: Kareem Reid, CKTRL en Bwalya zijn hosts van dienst.

ZATERDAG 3/02
Een unieke mix van Afro beat, hiphop en reggae, verbonden door een voorliefde voor jazz krijg je voorgeschoteld van Ezra Collective. The Scorpios vermengen Arabische ritmes met rauwe funk en combineren traditionele ceremoniële liederen uit Soedan met muziek uit de jaren ‘60 en ‘70. Say What? Producer, DJ en kunstenaar Nkisi brengt de gekste dingen samen en combineert sounds die variëren van Centraal en West Afrikaanse club tracks tot gabber en doomcore. Zet je schrap want ook The Comet is Coming. Ze bouwen voort op het vocabulaire van Sun Ra, Frank Zappa, Jimi Hendrix en de BBC Radiophonic Workshops.

ZONDAG 4/02
Ibibio Sound Machine is een clash van Afrikaanse en elektronische elementen, zowel geïnspireerd door de West-Afrikaanse funk en disco als door moderne postpunk en electro. Nubya Garcia brengt Afro getinte jazz en put uit hiphop en backbeat op de sax en als componist! En nog eentje op de sax: saxofonist en componist Shabaka Hutchings brengt Caribische tunes samen met typisch Westerse muziek.

Benieuwd hoe dit alles klinkt? Check de Spotify playlist hier!
Check de timetable hier!