Published on

FOLLOW 2019 FOTOGRAFEN BEKEND!

Trots stellen Melkweg Expo en partners Fotolab Kiekie en Eizo onze geselecteerde FOLLOW 2019 fotografen aan jullie voor: Robin Alysha Clemens en Sjoerd Houben. 

Sjoerd is net afgestudeerd en verkent in zijn werk maatschappelijke systemen die deel zijn van ons dagelijkse leven. Robin vertelt verhalen waarin identiteit en a sense of place centraal staan. Zij studeerde in 2016 af en grijpt FOLLOW aan om zich volledig te kunnen focussen op het creëren van nieuw vrij werk. Beide fotografen laten zich kenmerken door een uitmuntende beeldkwaliteit gecombineerd met interessante invalshoeken waardoor hun beelden ons enkel doen verlangen naar meer. FOLLOW geeft de twee fotografen de kans om onder begeleiding een nieuw project te ontwikkelen dat ze in november in Melkweg Expo exposeren. Wij kunnen niet wachten om dit traject met hen aan te gaan!

Robins fotografie gaat veelal over subculturen en werelden waar ze (nog) geen onderdeel van uitmaakt. Sterk geïnspireerd door cinema vertelt ze verhalen over mensen waarin identiteit en a sense of place centraal staan. Ze maakt theatrale film stills waar licht, of in veel gevallen de afwezigheid van licht, een belangrijk onderdeel is. De combinatie van een documentair narratief met mise-en-scène maakt haar fotografie niet in één genre te vatten.
www.robinalysha.com

Sjoerd is net afgestudeerd en verkent in zijn werk de maatschappelijke systemen die deel zijn van ons dagelijks leven. Hij zet vraagtekens bij hoe het fotografisch medium omgaat met abstracte concept en de manier waarop deze concepten de weg terugvinden naar het beeld. Fotografie is voor hem een middel om (on)gerelateerde onderwerpen ter sprake te brengen Tegelijkertijd biedt het fotografisch medium ook veel ruimte voor interpretatie, en daar werk Sjoerd graag mee in zijn projecten.
www.sjoerdhouben.nl

FOLLOW 2019
In samenwerking met EIZO, wereldwijde marktleider van high-end monitoren, bundelen Kiekie en Melkweg Expo de krachten om een persoonlijk coachingstraject  voor twee jonge fotografen uit te zetten. Deze twee fotografen krijgen elk een budget van € 2000 en de opdracht een nieuwe serie te maken of verder te werken aan een reeds bestaand project. Zes maanden lang worden ze begeleid door experts uit het fotografieveld en vaste coaches Fleurie Kloostra (curator Melkweg Expo) en Denise Woerdman (Kiekie krant). Bovendien biedt EIZO hen een leertraject over colour management aan en krijgen zij een gloednieuwe monitor. Dit alles met het doel een expositie in Melkweg Expo te verwezenlijken.