Published on

Inzamelingsactie Ferocious Dog tijdens het concert 23 november

Bij dezen roepen de bandleden van de Britse folkpunk band Ferocious Dog alle bezoekers van hun Nederlandse concerten op om zoveel mogelijk voedsel mee te nemen om te doneren aan de lokale voedselbanken of daklozen organisaties tijdens hun concerten.

Waarom doen ze dit?
Ken Bonsall, de zanger van de band, en zijn vrouw Karen, raakten betrokken bij het helpen van daklozen in hun eigen stad Mansfield, nadat hun zoon, Lee Bonsall, in maart 2012 zelfmoord pleegde als gevolg van Post Traumatische Stress Stoornis. Dit liep hij op toen hij als militair in Afghanistan zijn beste vriend verloor tijdens een aanval. Zij ontdekten dat veel militaire veteranen die terugkwamen met PTSS, niet goed geholpen werden en uiteindelijk vaak dakloos werden. 
Ken en zijn vrouw raakten betrokken bij een lokale ‘Army Veterans Charity’, genaamd Joint Force Alliance. Ze hielpen mee met het uitdelen van voedsel aan de daklozen tijdens Kerst op het marktplein van de stad. Heel veel mensen, waaronder veel Hell Hounds, zoals de fans van Ferocious Dog genoemd worden, hielpen mee door het doneren van voedsel en kleding. Dit leverde zelfs zoveel op dat Ken en Karen ook de daklozen in het naburige Nottingham en Derby konden helpen. Dit inspireerde hen om samen te gaan werken met de lokale daklozen hulporganisatie ‘Framework’ in Mansfield en Nottingham.
Toen Ferocious Dog in een uitverkocht ROCK CITY in Nottingham speelden, eind 2015, werden alle bezoekers gevraagd om die avond voedsel mee te nemen als donatie voor deze hulporganisatie. En zo was de eerste Ferocious Dog Food Drop geboren. Een maand later, tijdens Dogfest, hun eigen festival, deden ze het weer en het was weer een groot succes. Het plan was om dit ook weer te doen tijdens de laatste 3 concerten van hun voorjaarstour in 2017 (The Red Tour) in Nottingham, maar ze besloten de kans te grijpen om in elke stad waar ze zouden spelen tijdens deze Red Tour, de lokale daklozen organisaties en/of lokale voedselbank te helpen. Inmiddels is de Food Drop een vast onderdeel van alle concerten tijdens elke tour sinds deze Red Tour. Ken zegt zelf “de mensen die zelf het minst hebben, geven het meest tijdens deze Food Drops en dat maakt erg veel indruk”.

Omdat Ferocious Dog ook erg graag in Nederland speelt, en van Nederland is gaan houden, willen we deze Food Drops ook graag organiseren tijdens hun concerten in Nederland, voor de lokale voedselbank of daklozenorganisatie van de plaats waar ze op dat moment spelen. Bij dit concert in de Melkweg vragen ze donaties voor lokale daklozen organisatie ‘De Regenboog Groep’. De Regenboog Groep heeft aangegeven dat ze alleen toiletartikelen, zoals tandpasta, tandenborstels, zeep, shampoo, deodorant scheermesjes, scheerschuim, etc. kunnen gebruiken. Ook hebben ze aangegeven dat ze altijd een tekort hebben aan sokken en onderbroeken. Zij kunnen dit aanbieden aan hun gasten in de inloophuizen verspreid over Amsterdam.
De band vraagt iedere bezoeker iets te doneren, al is het maar een tandenborstel of een stuk zeep. Geef wat je kunt missen. Het zou super gaaf zijn als we op deze manier laten zien dat we ook hier in Nederland hulp willen bieden aan onze medemens. Zet de traditie voort!