Published on

Europe Day met Altın Gün en meer!

Dit weekend verlichten we ons pand in het blauw. Niet vanwege een nieuwe look, maar als statement voor Europe Day! Samen met vijftien andere podia in Europa komen we zo symbolisch samen om Europa Dag te vieren met live-optredens van verschillende Europese acts.

Met livemuziek van Altın Gün, Pom Poko, David Numwami en meer!
Als representanten voor Nederland verwelkomen wij de Amsterdams-Turkse band Altın Gün, die Turkse folk vermengt met funky ritmes. Alleen al de samenstelling van de band is heel divers, want de bandleden hebben Turkse, Indonesische én Nederlandse roots. De rijke sound van Altın Gün is niet alleen geestverruimend, maar bovenal heel dansbaar. Een hele fijne afsluiter van je weekend dus!

Andere acts die namens verschillende venues in Europa zullen optreden zijn Belau (HU), David Numwami (BE), Pom Poko (NO), Greta (DK), Amelie Siba (CZ), Pogo Car Crash Control (FR), Moglii (DE), Francis of Delirium (LU), Agatha Karczewska (PL), Selma Uamusse (PT), Zalagasper (SI), FLYCKT (SE), Stay Homas (ES) en Emma Bradley (UK). 

Komende zondag 9 mei tijdens Europe Day live te bekijken op de website van Liveurope. Europe Day is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen leden van Liveurope en EBU: 15 podia, verspreid over Europa, inclusief de Melkweg. Ondanks de vele uitdagingen die Covid-19 met zich meebrengt voor de sector, wordt er gezocht naar nieuwe en innovatieve manier om de Europese, muzikale diversiteit te blijven boosten.