Published on

~ LAKE ~ in de Brakke Grond

Melkweg Expo's nieuwe tentoonstelling beperkt zich niet alleen tot de Melkweg, ook de Brakke Grond is aan boord en presenteert de hybride installatie ~ LAKE ~ van Liza Houben in het kader van de expo The Art of Escapism. Zeven dagen lang, van 18 t/m 24 juni, kan je er terecht om je onder te dompelen in Liza's indrukwekkende universum. Reserveer nu je gratis plek.

~ LAKE ~ is tegelijk een sculptuur, performance en installatie. Liza transformeert de Grote Zaal van de Brakke Grond naar een hybride ruimte, ergens tussen een museale ruimte en een theatersetting in. Tijd wordt vloeibaar in haar interdisciplinaire futuristische universum. Ze biedt de bezoeker ruimte voor contemplatie, om de realiteit te ontvluchten en om een vernieuwde toekomst te visualiseren.  “Ik hoop dat ~ LAKE ~ een landschap kan zijn waar verscheidende menigten kunnen samenkomen en elkaar kunnen ontmoeten. Een plaats waar men zich gegrond voelt, en vrij om te blijven of te vertrekken. Een plaats met ruimte voor alles en iedereen.” 

The Art of Escapism is een samenwerking tussen Melkweg Expo, Holland Festival en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. De expo is gratis te bezoeken.Om een soepel bezoek te garanderen vragen we bezoekers vooraf een ticket te reserveren via de ticketknop. Je kan ook ter plekke een inloop reservering maken.