Published on

MW50: HUISFOTOGRAAF CONSTANCE VAN RHEENEN

In Melkweg Memories blikken we terug op 50 jaar Melkweg. 

Met deze week huisfotograaf Constance van Rheenen

Ik ben een muziek fotograaf, en ben nu een tijdje huisfotograaf bij de Melkweg. Ik doe het voor de muziek; de hype van een concert, en vergeet dus ook veel te vaak dat ik moet fotograferen als ik midden in het publiek sta. Je kan me meestal linksvóór bij het podium vinden. Als ik niet bij een concert ben, ben ik behind the scenes aan het fotograferen, aan het editen, of bij een wakebase. Ik luister dan veel naar Childish Gambino, Amir Obe, Little Simz, Chet Faker, en Six60. 

Artiesten die ik graag een keer zou willen fotograferen zijn Amir Obe, Childish Gambino, PARTYNEXTDOOR, Kevin Abstract, Drake, Smino, Six60, Mahalia, Tyler the Creator, Bazzi, Kiana Ledé, Jessie Reyez, BROCKHAMPTON, KWAYE, Loyle Carner, Chet Faker, J Cole, bLAck pARty, de lijst is veel te lang om hier allemaal neer te zetten haha. 

Wat ik het meeste mis aan concerten fotografen zijn de grote crowds, de energie van het publiek; dat iedereen bounced, vibed en meezingt. Ik mis nieuwe favoriete artiesten vinden, het op en neer rennen tussen een rap gig en een heavy metal concert, de moshpits, dat mijn camera nat wordt omdat de artiest water sproeit over iedereen, en de energy van springende artiesten op het podium. Ik kan niet wachten tot de deuren van de Melkweg weer worden opengegooid.