Published on

MO'CAMP | Meet gastspreker Jay-Way

Jay-Way, een van de hardst werkende indie artiest in de Nederlandse hiphop scene, maakte naam als Engelstalige rapper met Christelijke teksten. In de underground stond hij bekend als een performer met super veel energie en een sterke live show. In de afgelopen jaren heeft hij zijn teksten iets algemener gemaakt en staat hij symbool voor een nieuwe generatie jongeren, die midden in het hier en nu staan en voor zichzelf de keuze hebben gemaakt om positief en met het geloof als kompas in het leven te bewegen.

Zijn teksten gaan niet over sex, drug en rock and roll, maar over zijn reis als artiest. Dit bracht hem enkele jaren geleden in LA, na zijn EP "Teen Gohan" kwam hij in contact met de producers van Social House, Grammy genomineerde Amerikaanse muzikale duo. Na een lange periode waarin Jay-Way onafhankelijk aan zijn muziek werkte, tekende hij afgelopen jaar een contract bij het label 4against5 uit Nashville. Hij maakte gelijk de eerste single 'Sleepy Sleepy', die het ook in Nederland erg goed doet.

Tijdens MO op 31 januari is Jay-Way een gastspreker tijdens de workshop "Hoe krijg ik mijn track er uit?". 'MO' is het netwerkevenement waar jonge creatieven komen om de nodige kennis op te doen over alles wat je moet weten om in de urban muziekscene aan de slag te kunnen. Tijdens 'MO' worden er verschillende panelgesprekken en workshops gehouden over belangrijke onderwerpen die je op weg helpen in je carrière als beginner. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als wat komt allemaal kijken bij het organiseren van een festival, hoe start je een eigen feest en vrouwen in de muziekindustrie. Check het Facebookevenement voor meer info.

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met Meervaart Studio en Productiehuis Melkweg Paradiso.