Published on

Melkweg Expo ontvangt bijdrage Mondriaan Fonds

Trots kunnen we meedelen dat Melkweg Expo voor de periode van 2021-2022 een tweejarige bijdrage van het Mondriaan Fonds ontvangt. We zijn verheugd dat het Mondriaan Fonds het belang van Melkweg Expo als presentatie-instelling in het Nederlandse kunstveld erkent.

“De commissie is enthousiast over de plek die Melkweg (Expo) heeft verworven binnen het veld van fotografie. Zowel de keuze van fotografen als de thema’s in het programma zijn van goede kwaliteit en op overtuigende wijze verbonden met het (veelal jonge) publiek van het poppodium. Het verbeelden van jongerencultuur is een terugkerend onderwerp, dat veelzijdig en met diepgang wordt gepresenteerd. Het publieksbereik is goed, jong en ook voldoende breed.”

Juist in de precaire situatie waar wij ons, net als andere culturele instellingen, momenteel in bevinden, biedt dit nieuws hoop voor de toekomst. Deze bijdrage zorgt ervoor dat we ook in een moeilijke tijd een hoogwaardig artistiek programma neer kunnen zetten en het werk van al die talentvolle kunstenaars kunnen blijven presenteren. Dank aan alle kunstenaars, partners, collega’s, sprekers en bezoekers die de afgelopen jaren in de Expo actief waren. Jullie vertrouwen en steun maken Melkweg Expo. We kunnen niet wachten om onze nieuwe plannen met jullie te delen.