Published on

Muziekprogrammeur John van Luijn verlaat de Melkweg

Na 33 jaar als muziekprogrammeur werkzaam te zijn geweest in de Melkweg, vindt John van Luijn het “mooi geweest”.

John’s betekenis voor de Melkweg mag niet onderschat worden. Hij vervulde een pioniersrol bij het signaleren van nieuwe muziek en trends en slaagde er meermaals in om eerder dan wie ook acts op het Melkweg-podium te zetten waar anderen nog maar nauwelijks van hadden gehoord. Vervolgens wist hij deze artiesten vaak voor zeer lange tijd aan de Melkweg te binden. Wie met hem gewerkt heeft zal zich zijn scherpe geest, directe stijl en fors aangezette humor vast blijven herinneren.

De Melkweg bevindt zich momenteel in een transitieperiode waarin op een aantal terreinen organisatorische veranderingen zijn doorgevoerd. Onderdeel daarvan is de terugkeer van een tweehoofdige directie nadat de instelling jarenlang geleid is door één directeur en een management team. Naar verwachting kunnen we binnenkort de naam van de nieuwe algemeen artistiek directeur bekend maken.

Mede in dat licht zal John wat eerder dan gepland zijn werk neerleggen. Dit wil niet zeggen dat we niets meer van hem zullen horen of zien, want John is nog intensief betrokken bij een breed scala aan muziekevenementen.

Zijn werk wordt vooralsnog overgenomen door muziekprogrammeurs Anna Veenstra, Bert Dondorff, Lévi Smulders en Max van Bossé.

Frans Vreeke en Erik Backer
directie ad interim