Published on

Online filmpremière: extatische film verbeeldt het gemis van het nachtleven vanuit de queergemeenschap

Remembering the Nights in Safe Haven (2020) is een driedelige korte film van Iztok Klančar met als uitgangspunt de plotse verdwijning van het nachtleven als gevolg van de covid-19-pandemie. Clubs zijn voor veel leden van de queergemeenschap de plek om gelijkgezinden te ontmoeten, vrij te zijn, te verdwijnen in de collectieve roes van de nacht en waar lust en hartstocht zegeviert. Nu het nachtleven op slot zit, ziet Klančar de impact van eenzaamheid en het gemis aan uitlaatklep op de mentale staat van zijn omgeving.

Het verhaal van de film is gebaseerd op observaties en gesprekken over hoe de clubbende queergemeenschap met de crisis omgaat. De drie hoofdstukken bestaan uit fantasiescènes en performances die de staat verbeelden waar velen zich momenteel in bevinden. De soundscape, lust, roes en seksuele ontlading vormen de rode draad. Scènes die normaliter de nachtclub als decor hebben, vinden nu plaats op atypische plekken of slechts in herinnering, met de stad Amsterdam op de achtergrond.

De drie verschillende delen van de korte film worden op 13, 14 en 15 november online gelanceerd via de socialemediakanalen van Melkweg Expo. Tune in!

c5f3c8bb-c681-4722-b96f-954d4d64288a.jpg

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).