Published on

TALENT ALERT: DAMN, HONEY

DAMN, HONEY is niet alleen een boek en een podcast, maar het zijn vooral Marie Lotte en Nydia, die praten over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Nog maar een halfjaar geleden gingen ze van start, ondertussen hebben ze al een derde druk van hun feministische pamflet in de rekken liggen en knopen ze het gesprek met hun lezers aan via een podcast. Vrijdag 8 maart brengen ze hun podcast live in een van onze New Femininty Talks en praten ze met Linda de Munck (sex positive influencer), Jody Rouwenhorst (transgender model), Zaire Krieger (spoken word artist), en Ambrien Moeniralam (activist) over de vrouwelijkheid van nu. Wat betekent vrouwelijkheid anno 2019?

”Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het pas erg. Wees blij dat je nageroepen wordt. Vrouwen doen het zichzelf ook wel een beetje aan, hè? Zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar. Het was maar een grapje, daar hoef je niet zo serieus op te reageren, hoor. Mannen hebben het ook zwaar.”

Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn en dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt. Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. Een halfjaar geleden schreven ze hun pamflet DAMN, HONEY en zetten daarna het gesprek voort middels een podcast. In DAMN, HONEY schoppen ze alle misvattingen omtrent vrouw-zijn graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om vooral te doen waar je zelf zin in hebt. 

Hun doel is vrouwen empoweren, een podium geven en zo feminisme toegankelijk maken voor iedereen, een soort instapfeminisme dus. Er is nog altijd een groep mensen die wat vies gaat kijken als je het woord feminisme in de mond neemt en dat komt (denken zij) omdat mensen niet snappen wat het is. Wat DAMN, HONEY betreft is feminisme heel simpel: willen dat iedereen gelijk behandeld wordt. Iedereen zou moeten en mogen doen waar hij/zij/* zelf zin in heeft. Dus geen regels opleggen aan anderen of jezelf. Om te illustreren dat ze zelf ook nog lerende zijn, begint hun podcast altijd met de vraag: wat is het minst feministische wat je afgelopen week hebt gedacht of gedaan? Denk aan: achter een chagrijnige vrouw staan in de rij bij de supermarkt en in jezelf mompelen 'Mens, ben je ongesteld of zo?', of: checken bij je vriendinnetje of zij het oké vindt dat je wat aangekomen bent.  

Luister de podcast hiernaast en kom ze vrijdag 8 maart live aan ’t werk zien tijdens onze New Femininity Talks!