Published on

Gideon Karting - Werk nooit met je idolen

Gideon Karting stopte met zijn werkzaamheden als concertorganisator en dit deed hij met het boek ‘Werk Nooit Met Je Idolen’. Hierin beschrijft hij met 35 geboden hoe je volgens hem succesvol kan worden in de muziekindustrie. Als er iemand geschikt is om deze geboden op te stellen is Gideon het wel: hij heeft namens MOJO artiesten geboekt als Bruno Mars, BTS, Adèle en One Direction. Dit deed hij voor poppodia en festivals als Lowlands, Pinkpop, de Ziggo Dome en natuurlijk Melkweg. Gideon vertelt ons: 

Een volgens de kenners memorabel moment was de opening van de Max zaal met de Arctic Monkeys. Ik boekte de groep sinds hun prille begin en de hype was vanaf de eerste dag enorm. We besloten dat het een goed idee was om de kaartverkoop alleen fysiek te doen, om zo de zwarthandel tegen te gaan. Het resulteerde in de langste rij voor een voorverkoop in Melkweg ooit. De rij begon bij de hoofdingang en liep via het Leidseplein naar de backstage ingang aan de achterkant van het gebouw.’

Het ging om een tour die twee weken voor het tweede album van de Monkeys, Favourite Worst Nightmare, gereleased zou worden. Ze speelden een paar shows in kleinere poppodia zoals Melkweg en de die-hard fans waren natuurlijk dolenthousiast.

Een andere goede herinnering is een concert van Lady Gaga: 

Een boeking die ik nooit zal vergeten was Lady GaGa in Amsterdam. We wilden graag 2 shows doen maar konden niet kiezen tussen Paradiso of Melkweg. Omdat er in beide zalen niet genoeg data te vinden waren, bleek de oplossing eigenlijk heel simpel: we spelen ze allebei. Vandaar dat Lady GaGa op 20 juli 2009 in de Melkweg en 25 juli 2009 in Paradiso speelde. Het decor wat ze bij zich had, bestaande uit LED-schermen en een rijdende scooter, bleek voor beide podia overigens veel te groot. Met wat kleine aanpassingen paste het allemaal net.’

Het was Lady GaGa’s allereerste eigen show in Nederland, compleet met krijsende fans. Deze en meerdere ervaringen hebben Gideon de inspiratie gegeven die hij nodig had om zijn boek te schrijven. Op de achterkant van het boek staat het best uitgelegd waar ‘Werk Nooit Met Je Idolen’ over gaat: ‘Onmisbaar leesvoer voor de beginnende muziekprofessionals en een feest der herkenning voor doorgewinterde ingewijde’.

Het boek ligt sinds 1 juni in de winkel en is ook te bestellen op Gideon’s website