Melkweg in tijden van corona

Met de huidige maatregelen en verlenging van de lockdown zullen de deuren alsnog volledig gesloten blijven voor publiek tot en met tenminste 17 mei. Kaartkopers van de programma’s die nog op de planning stonden t/m 17 mei ontvangen op korte termijn per mail meer informatie over de verdere afwikkeling.

Online programmering
Toch blijven we niet helemaal stilzitten en organiseren we online programma´s. Zo kun je elke vrijdag tussen 17.00 en 19.00 intunen voor Radio Melkweg! Een nieuw platform voor DJ’s uit de stad, waar je wekelijks luistert naar een mix van oude bekenden, nieuw talent en gevestigde namen uit het hyperdiverse dancespectrum. Geen vastgeroeste playlists, maar iedere week twee frisse DJ’s met eigen klankpalet live vanuit de Melkweg.

Op 11 mei, de 40e sterfdag van Bob Marley, brengt Rootsriders een eerbetoon aan de King of Reggae zoals alleen zij dat kunnen. Met deze livestreamshow zullen ze opnieuw laten zien dat Marley’s nalatenschap nog altijd springlevend is en dat zijn teksten aan zeggingskracht niets hebben ingeboet; ze lijken in deze roerige tijden zelfs relevanter dan ooit.

Daarnaast verwelkomen we een oude bekende terug: Arty Party kunstenaar Tom van Veen (1995) exposeert zijn nieuwe werk Unknown Legend in ons exporaam tot en met 16 mei. Op 10 mei kun je gratis online aansluiten voor een nieuwe editie TIP-OFF #5: CREATING ART RESIDENCIES met Arda van Tiggelen, Tom van Veen, DutchCulture | TransArtists, Pedreira - Experimental Artistic Residency en de Nieuwkomers, gehost door Fenne Saedt. 

Check voor een overzicht van allle online programmering en meer informatie onze agenda.

Testevenementen 28, 29 en 30 april
Op 28, 29 en 30 april gaan onze deuren weer heel even open voor een drietal testconcerten als onderdeel van de pilot Testen voor Toegang. Check voor meer informatie hierover 'jouw bezoek'.

Steun de Melkweg 
Honderden concerten, clubnachten, voorstellingen, cinemavertoningen en exposities zijn de afgelopen maanden noodgedwongen verplaatst of afgelast. De impact van het verlies van inkomsten voor artiesten, kunstenaars en ons als organisatie is enorm en heeft grote gevolgen voor iedereen die werkzaam is in de wereld van de popmuziek. Op deze pagina leggen we uit wat de impact van de coronacrisis voor de Melkweg betekent en hoe je ons met een donatie kunt helpen om ook in de toekomst ruimte te blijven bieden aan veelbelovende jonge artiesten, kunstenaars en beeldmakers!


News