Ilja Meefout: 1,2 1,2

Ilja Meefout: 1,2 1,2

Expo
Gratis

12:00 - 21:00 uur, ingang via Melkweg Café (Marnixstraat 409)

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Ilja Meefout: 1,2 1,2

Ilja Meefout

Niemand anders in Nederland heeft zoveel hiphopartiesten mogen fotograferen als Ilja Meefout. Zijn expositie ‘1,2 1,2’ is een overzicht van 10 jaar beelden van nationale en internationale artiesten zoals Wu-Tang Clan, Snoop Dogg, Pusha T en Kendrick Lamar. Veel van deze artiesten hebben al in de Melkweg op het podium gestaan, nu komen ze hier aan de muur te hangen.

Meefout probeert vast te leggen hoe iemands muziek op hem overkomt, vaak onder niet ideale omstandigheden en niet altijd op het podium. Zo is de legendarische foto van Snoop Dogg gemaakt binnen vijf minuten in een kleedkamer. Zijn unieke manier van werken heeft hem de titel 'huisfotograaf van de hiphop' opgeleverd.

Zijn liefde voor hiphop en fotografie sijpelen door in zijn foto's. De portretten geven inzicht in de subcultuur waar duizenden jongeren zich elk weekend in storten. Niemand anders heeft deze artiesten zo in beeld gebracht en hiphop op deze manier op de kaart gezet.

Ilja Meefout groeide op in de Bijlmer met cassettebandjes vol Run DMC, NWA en Public Enemy. Hiphop was al vroeg onderdeel van zijn leven en toen hij fotografie ontdekte was voor hem de logische stap deze twee te bundelen. Zoals hij zelf zegt: “Ik was geen fotograaf die alles heeft geleerd en dan hiphop heeft gekozen als onderwerp. Ik was een hiphopper die is gaan fotograferen”. De laatste tien jaar heeft hij zich volledig toegespitst op fotografie en een exclusieve selectie is te zien in Melkweg Expo.

Ilja Meefout: "Of je nou naar Hef luistert of Snoop voor mij is het hetzelfde"

Melkweg tipt