30 Jaar Dutch Dance: Deel 3 & Talk

30 Jaar Dutch Dance: Deel 3 & Talk

Amsterdam Dance Event 2019 - Presented by VPRO

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 7

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 7

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 19:45 tot 21:05 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa. Gratis met ADE-card (beperkte beschikbaarheid).

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

30 Jaar Dutch Dance: Deel 3 & Talk

Amsterdam Dance Event 2019 - Presented by VPRO

Talk: Aron Friedman / Sacha Vermeulen / Evelien Bosch

Vorig jaar lanceerde de VPRO het gigantische project ‘30 Jaar Dutch Dance’, dit jaar vertonen we tijdens ADE nog eenmaal de prachtige documentaireserie op het grote doek in twee sessies. In het drieluik vertellen tientallen hoofdrolspelers van drie decennia dance gezamenlijk het verhaal, ondersteund met uniek archiefmateriaal. Van extravagante RoXY-feesten tot DJ Tiësto die eind jaren 90 zijn eerste tracks maakt op zijn zolderkamer.  Na afloop kijken we met regisseur Sacha Vermeulen, DJ/producer Aron Friedman en presentatrice Evelien Bosch terug op het project en hetgeen het muziekjaar 2019 de dance-scene heeft gebracht, gevolgd door een borrel.

MEER INFO & TICKETS VOOR DEEL 1 & 2

In navolging van de succesvolle documentaireserie 30 Jaar Dutch Dance presenteert VPRO 3voor12 nu de online documentaire Trouw tot in den Dood over TrouwAmsterdam. De nachttempel, die open was van 2009 tot 2015, werd toonaangevend in Nederland én daarbuiten. Het was een club die nieuwe dj-helden lanceerde en beeldbepalend bleek voor de manier waarop we nu naar dance kijken in Nederland. Een club waar feesten, dankzij de 24-uursvergunning, nooit meer hoeven te stoppen en soms wel drie dagen voortduren.

 • Regisseur
  Sacha Vermeulen
  Jaar
  2019
  Land
  Nederland
  Duur
  105 minuten
  Gesproken taal
  VA
  Taal ondertiteling
  Engels
 • Tweet this


Melkweg tipt