RADAR - Future Husband

RADAR - Future Husband

Upstairs
€ 9

Gratis voor jaarleden

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. Je dient daarom een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de ingang. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

RADAR - Future Husband

Future Husband / Eva Serena

Nieuwe muziek ontdek je bij Melkweg RADAR, live vanuit onze intiemste zaal, de Upstairs.

Future Husband is de Nederlands-Nigeriaanse singer-songwriter Adura Sulaiman. Na een periode van intensief internationaal touren (als bandlid van Sofie Winterson en Feng Suave) richt ze zich nu op haar eerste solo project; Future Husband. Luisteren naar Future Husband is als zweven in een hypnagogische toestand, waar de lijnen tussen dromen en realiteit lijken te vervagen. Haar persoonlijke gedachten worden in haar teksten voorzien van grootse cinematische instrumentatie en soundscapes. Tussen haar teder gezongen vocalen verweven zich gitaren, akoestische drums, bas en synths.

Future Husband gaat over het verwerken van eerste liefdes breuk en het vastleggen van de naschokken daarvan: “Ook al was het jaren later, ik droomde nog steeds over de manier waarop het eindigde en kon het eigenlijk nog niet echt verwerken. Toen ik vrij begon met het schrijven van de nummers, wist ik al snel precies waar ik eigenlijk over schreef”. De songs zijn opgenomen met Adura’s bandleden, die in de eerste plaats vooral ook haar beste vrienden zijn. Met Thomas Bosveld (drums), Ivar Otten (gitaar/ vocals), Kike Zwagerman (gitaar) en Twan de Roo (keys) nam ze op, op een locatie die alleen maar bijdraagt aan het etherische, geromantiseerde gevoel van het project: een tipi in de tuin van Kike in het midden van Nederland. De tracks zijn na deze sessie gemixt in New York door Grammy winnaar Scott Jacoby (John Legend, Sia, Janelle Monáe). In haar songs lijken nieuwe texturen en betekenissen continu naar voren te komen, een constant evoluerend geven en nemen:

"Elke herinnering die ik aan mijn leven heb, is vloeibaar; het verandert in de loop van de tijd. Zeker als je met je herinneringen werkt. Dus nu probeer ik te accepteren dat alles aan verandering onderhevig is, zelfs je geest, en dat is oké", aldus Adura.

Eerste single 'Ritual' is inmiddels uit, de EP-release staat gepland voor voorjaar 2022. Woensdag 10 november wordt een bijzondere avond, want dan speelt Future Husband haar allereerste show tijdens RADAR!Melkweg tipt