TIP-OFF #4: DE EDIT

TIP-OFF #4: DE EDIT

Kaj van Ek, Till Kramer, Robin Alysha Clemens, Sjoerd Houben & Fleurie Kloostra

Expo

Prijs € 5,00

Uitverkocht

Een kaartje is inclusief een kom soep, de talks en een drankje

18:30 - 21:00, Marnixstraat 409 (ingang via MILK)

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

TIP-OFF #4: DE EDIT

Kaj van Ek, Till Kramer, Robin Alysha Clemens, Sjoerd Houben & Fleurie Kloostra

We buigen ons in TIP-OFF #4 over ‘DE EDIT’. Hoe stel je een goede en meeslepende fotoreeks samen? Van je portfolio, een fotoboek, websitebeelden, Instagram tot persbeelden en een expositie – de edit is cruciaal. Over killing your darlings, van 14000 naar 15 beelden, editen met gevoel of verstand, hoe voorbereiding cruciaal is en waar een photo editor echt naar kijkt. Met fotoredacteur Kaj van Ek, editing for dummy's, not dummies met designer Till Kramer en FOLLOW-fotografen Sjoerd Houben & Robin Alysha Clemens die in gesprek gaan met curator Fleurie Kloostra. Boeiende rondetafelgesprekken in een informele setting, over een kom soep, dat is TIP-OFF! 

Kaj van Ek buigt zich over enkele reeksen en reikt je tips & tricks aan. Kaj werkte 18 jaar als fotoredacteur bij de Volkskrant en zette o.m. een beeldvisie voor de nieuwe katernen in de Volkskrant neer. Ook maakte ze speciale edities en bijlagen van Het Parool, waaronder de nieuwjaars- en zomerspecials. Wat is een sterke serie en bestaat een goede edit achteraf wel? Waar kijken photo editors naar als ze werk selecteren? Hoe zorg je dat jouw reeks opvalt en de edit op zichzelf staat? Wil jij op Tip-off jouw reeks en edit kritisch laten bekijken door Kaj en feedback krijgen? Laat het ons weten via expo@melkweg.nl

Editing for dummy's, not dummies met Till Kramer, designer bij Van Lennep. Over opvallen, origineel blijven en zeker niet commercieel worden in het maken van je dummy.

Onze FOLLOW-fotografen Robin Alysha Clemens en Sjoerd Houben gaan in gesprek met Melkweg Expo curator Fleurie Kloostra. Hoe verliep het proces van idee naar expo? We bespreken hun worstelingen, de gesprekken achter de schermen, Sjoerds zoektocht naar een presentatievorm om zijn serie samen te brengen en hoe Robin van 14000 naar een samenhangende reeks van 15 beelden ging.

/ˈɛdɪt/
verb
1.prepare (written material) for publication by correcting, condensing, or otherwise modifying it.