Talk & opening / book launch: Ubuntu, I Am because We Are

Talk & opening / book launch: Ubuntu, I Am because We Are

Melkweg Expo & Unseen present Rebecca Fertinel

Expo
Gratis: Gratis

16:00 - 21:00

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Talk & opening / book launch: Ubuntu, I Am because We Are

Melkweg Expo & Unseen present Rebecca Fertinel

“Het maken van deze fotoreeks gaf mij het gevoel deel uit te maken van een groep. Dat was een waardevol gevoel, dat ik niet kende van mijn eigen leven. Iedereen zoekt zijn plaats in het leven. Daarin schuilt voor mij de schoonheid van Ubuntu.”

Voorafgaand aan de expo-opening starten we om 16:00 uur met een fotografie talk: Rebecca Fertinel, Nadine Stijns, Priscilla Macintosch en Faiza Osman  (moderator) gaan in gesprek over het fotoproject, Ubuntu, community vs het individu en uiteraard ook fotografie. De talk is gratis en wordt ingeleid door Babah Tarawally.  Reserveer jouw gratis plekje hiernaast via 'tickets'. 
Om 17:30 uur vindt aansluitend de opening en book launch plaats.


》16:00 - FOTOGRAFIE TALK: UBUNTU
Voorafgaand aan de opening presenteren Unseen Amsterdam en Melkweg Expo een fotografie talk over Ubuntu. Gefascineerd door Ubuntu—je wordt pas mens door een verbondenheid met alles en iedereen—legde fotograaf Rebecca Fertinel de belangrijke familiegebeurtenissen van een Congolese familie in België vast

Schrijver en journalist Babah Tarawally geeft een inleiding over Ubuntu met een les van zijn grootmoeder: ”It takes a village to raise a child”. Daarna gaat fotograaf Rebecca Fertinel in gesprek met o.a. Nadine Stijns (fotograaf), Priscilla Macintosh, concept designer voor community based kunstprojecten en Faiza Osman van het Brusselse vrouwencollectief Praat met Mij, dat door gesprek interculturele verbondenheid wil vergroten en taboes rond socioculturele vragen wil verkleinen. Hoe kwam Rebecca's project tot stand? Wat betekent Ubuntu voor hen? Verliezen nieuwe generaties hun tradities? Wat is de relatie tussen een individu en de identiteit van een groep en hoe breng je als fotograaf tradities in beeld?

De talks is gratis maar reserveer je plekje via de ticketknop!  
Voertaal: Engels

》17:30 -  BOOK LAUNCH & OPENING
I Am because We Are. Dat is de vrije vertaling van Ubuntu, een levenshouding waarbij de verbinding van jou als mens met je medemens centraal staat. In augustus 2015 werd fotograaf Rebecca Fertinel uitgenodigd op een Congolese bruiloft in België. Daar maakte ze kennis met de warme Congolese gemeenschap en Ubuntu. Gefascineerd door Ubuntu besluit Rebecca in haar karakteristieke zwart-witstijl de belangrijke familiegebeurtenissen te fotograferen. Rebecca legt deze momenten vast in snapshots als rake observatie van intieme momenten.
 
Rebecca’s interesse ligt bij de verhouding tussen het individu en de groepsidentiteit. In deze fotografische documentaire onderzoekt ze het verlangen om in een veranderende omgeving een groepsidentiteit in stand te houden en Ubuntu. Iedereen in een gelijkaardige situatie heeft wel eens ervaren hoe je enerzijds wil bijdragen aan de tradities, maar anderzijds ook je voeling verliest met oude gewoontes en tradities omdat je in een andere tijd en omgeving bent opgegroeiddt pas mens door een verbondenheid met alles en iedereen.

Met haar dummy van ‘Ubuntu, I Am because We Are’ won Rebecca in 2018 de Unseen Dummy Award en een publicatie bij Lecturis. 

  • 16:00 - 17:00 TALK
    17:30 - 21:00 OPENING EXPO & BOOK LAUNCH
  • Tweet this