A Song Journey - Helemaal Melkweg

A Song Journey - Helemaal Melkweg

Love and Loss

Upstairs

Prijs € 11,35*

CJP

Prijs € 8,50

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

A Song Journey - Helemaal Melkweg

Love and Loss

Met Jan Donkers, Abel de Lange, Edo Donkers, Louis ter Burg

Dit programma maakt onderdeel uit van Helemaal Melkweg, hét Melkweg festival bij uitstek. Bekijk het blokkenschema hier.

De emoties van een grote liefde, het onblusbaar geloof in de Amerikaanse Droom, maar ook het verdriet en de verbittering als die Droom niet blijkt uit te komen en de grote liefde verdwenen is. Als je het hebt over deze thema’s dan is Bruce Springsteen natuurlijk nooit ver weg, maar ook songs uit het werk van Tom T. Hall, Dayna Kurtz, George Jones, Nathan Bell, Greg Trooper, Merle Haggard en natuurlijk Doug Sahm dringen zich op.

A Song Journey brengt in een nieuw programma de Amerikaanse muziekgeschiedenis weer tot leven. Louis ter Burg, Abel de Lange, Edo Donkers en Jan Donkers brengen een verrassende selectie songs die onder deze universele noemer te rangschikken vallen.

Louis ter Burg (snaarinstrumenten, percussie, beelden) zoekt muziek met een ziel en speelt daarom bas en slagwerk in heel uiteenlopende bands, waaronder De Raggende Manne. Zijn muzikaliteit brengt hem ook naar andere podia met composities voor theatergezelschappen Carver en Het Toneel Speelt, en voor diverse televisieprogramma's. Ter Burg is een veelgevraagd gastmuzikant bij studio-opnames.

Jan Donkers (verhalen) is een van de grondleggers van de Nederlandse popjournalistiek. Hij publiceerde in kranten en tijdschriften, en maakte talloze radioprogramma's met de nadruk op Amerikaanse rock, soul en blues. Hij werkte veelal vanuit de VS, waar hij doceerde aan de universiteiten van Texas en Californië en meerdere essaybundels en romans schreef. Jan Donkers wordt regelmatig uitgenodigd bij DWDD vanwege zijn grote muziekkennis.

Edo Donkers (gitaar, mondharmonica en zang) is al jong in de ban van 'the States': saaie schooljaren krijgen kleur dankzij fotoboeken en platen uit de VS. Op zijn twaalfde, als hij gitaar gaat spelen, start zijn zoektocht naar het verfijnde Amerikaanse lied. Na verschijnen van twee goed ontvangen albums volgen tours met een band van toegewijde muzikanten in Nederland en Amerika. Zijn derde plaat Fortress kwam uit in februari vorig jaar. 

Abel de Lange (akoestische en electrische gitaren, lapsteel en zang) is liefhebber van alle muziek die 'soul' heeft, maar voor Americana gaat zijn hart echt harder kloppen. De kennis die hij opdeed tijdens talloze muziekreizen naar de VS gebruikte hij in zijn carrière als presentator en muziekredacteur bij RTV NH, maar is vooral een bron van inspiratie voor zijn muzikale activiteiten, onder andere de optredens met zijn cajun-, tex-mex- en countryband The Bayou Mosquitos.

  • A Song Journey bestaat uit twee delen van 35-40 minuten en zijn inhoudelijk verschillend. Ze zijn afzonderlijk van elkaar te bezoeken of beide voor de complete ervaring.
  • Tweet this