Aan Niets Overleden

Aan Niets Overleden

Wonderpix BV en Stichting Raymi Sambo maakt presenteren:

Cinema
€ 8,50

Geldig voor Cineville

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Aan Niets Overleden

Wonderpix BV en Stichting Raymi Sambo maakt presenteren:

De Caraïbische Thilda Purperhart woont samen met haar dochter Joyce in een rumoerige flat in de Bijlmer. Thilda heeft ook een zoon, Kelvin. Hij heeft aids. Ze houdt hem angstvallig verborgen in huis, zodat zijn ziekte het gezin geen enkele schande kan brengen. Als gevolg hiervan ontvangt de jongen geen medicatie en verslechtert zijn situatie steeds meer. Hun geheim lijkt veilig tot op een dag de deurbel gaat en Julius aan de deur staat en zegt op zoek te zijn naar zijn oude schoolvriend Kelvin.

‘Aan Niets Overleden’ is een artistieke film met een all black cast en is het speelfilmdebuut van regisseur Raymi Sambo. 24 en 25 juli speelt Melkweg Cinema de film voor publiek!

Wat als je ernstig ziek bent, maar de oorzaak van de ziekte en de ziekte zelf voor je eigen moeder onbespreekbaar zijn? Was als je verschrikkelijk veel van je zoon houdt, maar de schaamte over zijn ziekte zo groot is dat jij, zijn eigen moeder, hem liever dood verklaart? Kelvin lijdt aan Aids en sindsdien dragen zijn moeder en zus een groot geheim met zich mee. De film ‘Aan Niets Overleden’ toont wat schaamte en angst met moederliefde doen, als de waarheid ondraaglijker is dan de dood van je eigen zoon.

De hoofdrollen worden gespeeld door Perla Thissen, Jaike Belfor, Erwin Boschmans en Jonata Taal. Het verhaal heeft de schaamtecultuur rond homoseksualiteit in de Surinaamse/Antilliaanse gemeenschap als thema.  ‘Aan Niets Overleden’ is het speelfilmdebuut van regisseur en acteur Raymi Sambo. Het script is van de hand van Esther Duysker (‘De Blackout van '77’ van Orkater, ‘A Raisin in the Sun’ en ‘Beneatha’s Place’ van Well Made Productions).

De film gaat 20 juli in première in Melkweg Cinema aan de vooravond van de World Aids Conference die in Amsterdam plaatsvindt en daaropvolgend de Amsterdam Pride.

Vertoningen: di 24 juli (20:30u) en wo 25 juli (19:00u)

 • Regisseur
  Raymi Sambo
  Jaar
  2018
  Land
  NL
  Gesproken taal
  Nederlands
  Taal ondertiteling
  Engels
 • Tweet this