Finale Amsterdamse Popprijs 2019

Finale Amsterdamse Popprijs 2019

GRAP presenteert

OZ

Prijs € 11,50*

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Finale Amsterdamse Popprijs 2019

GRAP presenteert

Ben Forte / Minor Citizen / VALENTINO. / Gutnic & The Galaxy / MOLLY / La Nique

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. De competitie is in haar vierentwintigjarige bestaan uitgegroeid tot dé bandcompetitie van Amsterdam en omstreken, niet in de laatste plaats door de legendarische finale in de Melkweg. GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om ambitieuze bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie.

De zes finalisten die op vrijdag 15 november optreden in de Melkweg zijn:
Ben Forte / Minor Citizen / VALENTINO. / Gutnic & The Galaxy / MOLLY / La Nique

Ben Forte
Ben Forte is een 19-jarige rapper-songwriter uit Utrecht en werkt vanuit Amsterdam aan zijn muziekcarrière. Hij schrijft Nederlandstalig over liefde, geluk en zelfstrijd. Op het podium staat hij enkel met zijn piano en loopstation. Dit leverde hem afgelopen maanden al een finaleplek op in de Grote Prijs van Nederland en een selectie voor de Popronde 2019.

Minor Citizen
Minor Citizen is een driekoppige rockband uit Amsterdam. Hun eerste EP, Circularity, kwam al vier maanden na het ontstaan van de band in 2017 uit. Sindsdien heeft Minor Citizen flinke stappen ondernomen. Er zijn een twintigtal shows gespeeld en de drie duiken opnieuw de studio in voor een nieuwe EP. Bereid je voor op een energieke show met beukende rocksongs met een catchy randje, en vooral een heleboel plezier!

VALENTINO.
VALENTINO. is een authentieke, alternatieve pop/rockband gevestigd in Utrecht. Een innovatieve, modebewuste groep die als doel heeft hun aanhang te inspireren terwijl ze de industrie een nieuwe adem geven. Geïnspireerd door bands als Syd Arthur, Coldplay, Beach Fossils en Arctic Monkeys blijft VALENTINO. zichzelf opnieuw uitvinden. 

Gutnic & The Galaxy
Gutnic & The Galaxy is een pop/soul/funk band wonend in het centrum van Amsterdam. Tijdens optredens word je meegenomen op een reis van goede vibes, plezier en liefde. Recent heeft de band een live EP uitgebracht bij Amsterdam Recording Company, waaronder vier eigen songs en één cover. Gutnic & The Galaxy zorgt voor een unieke mix van genres die is afgeleid van de verschillende achtergronden van haar leden: Braziliaans, Portugees en Nederlands.

MOLLY
MOLLY, een vierkoppige band geïnspireerd door popmuziek uit de jaren 60, met een eigen MOLLY randje. Een overstuurde Britse slaggitaar, zware lead gitaar, melodieuze bas, dreunende drums en krachtige vocalen is de unieke sound van MOLLY. 

La Nique
La Nique is een indie-folk band met mooie kleine liedjes met diepe betekenis afgewisseld met opzwepende folk. Kenmerkend is het eigen, Iers beïnvloedde geluid van frontman Laniek.

  • 19:30 zaal open
    20:00 aanvang
  • Tweet this
Ben Forte - Bellen (Live bij QMusic)

Melkweg tipt