Admiral Freebee / Coely / Woodie Smalls / STUFF. / Glints

Admiral Freebee / Coely / Woodie Smalls / STUFF. / Glints

Ancienne Belgique x Melkweg

Upstairs, OZ
Voorverkoop: € 16

Gratis voor jaarleden

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Admiral Freebee / Coely / Woodie Smalls / STUFF. / Glints

Ancienne Belgique x Melkweg

Muziek verenigt, over landsgrenzen heen. Daarom steken Melkweg & Ancienne Belgique (Brussel) de gelijkgezinde koppen bijeen: 2 minifestivals in beide zalen, voorzien van straf vaderlands voer! Admiral Freebee is met zijn beklijvende singles als de ruggengraat van de Belgische rootsmuziek. Moeilijk te evenaren, maar de streetwise raps van landgenote Coely zijn helemaal "boenk erop". Woodie Smalls rapt zich als ruwe diamant razendsnel achter Coely aan. STUFF. doet gekke dingen met buitenaardse impro en grooves. Glints' crossover hiphop breekt de laatste potten!

Al jaren staan de muzikale neuzen van beide concertzalen in dezelfde richting met een programmering en identiteit in elkaars verlengde. Een logische samenwerking dus met de hulp van EUROPE BY PEOPLE, een organisatie die in het licht van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie een indrukwekkend cultureel programma in elkaar bokste, verspreid over Amsterdam en Brussel. 

ADMIRAL FREEBEE
Admiral Freebee is als de ruggengraat van de Belgische rootsmuziek: ondersteunend sterk maar flexibel genoeg om de jongere garde telkens bij te kunnen benen. De Admiraal draait al sinds 2003 mee en elk van zijn vijf platen zijn wonderschoon. Als volbloed performer neemt hij je live op sleeptouw met beklijvende singles, die zich schaamteloos diep in je hart kerven. Het tijdloze 'Einstein Brain' is with good reason nog steeds de jam van menig Belgisch muziekliefhebber. Het laatste album 'The Great Scam' is ook alweer zo'n parel.

COELY
Pas 19 en Antwerps, maar ze heeft het bakkes van een Amerikaanse hiphopgrootheid. De streetwise raps van de Belgische Coely zijn zo punchy dat ze zonder verpinken tegelijk verleiden en verpletteren. Naast rauwe raps beschikt deze niet-stereotype jonkvrouw ook over een geweldige soulstem en ongelooflijke naturel: een magische combo die haar tot support voor o.a. Kendrick Lamar bombardeerde. 

WOODIE SMALLS
Vorig jaar nog een van de winnaars van de Encore Freshmen competition, vandaag een van de snelst rijzende sterren in hiphopland. De ruwe diamant uit het Belgische Sint-Niklaas ontketende een golf van succes sinds de release van zijn eerste single “Champion Sound” in mei. Debuutalbum “Soft Parade” liet niet lang op zich wachten en bezorgde hem een reeks indrukwekkende shows. Met zijn smooth beats en strakke flow gooit hij internationaal hoge ogen - zonder uitzondering de beste boom bap van Belgische bodem!

STUFF.
Er gebeuren gekke dingen bij onze Zuiderburen, maar wel gekke dingen die uitmonden in aanstekelijke genialiteit. STUFF. staat aan het roer van een golf jonge Belgische muzikanten die een stevige muzikale basis en een meer dan gezonde drang naar experiment tentoonspreiden. Je hoort buitenaardse grooves, maffe improvisaties en beats die diep geworteld zijn in jazz, hiphop en funk. 

GLINTS
Meer stunt- en vliegwerk uit België, van jonge snaak Glints.  De Antwerpenaar met Britse roots heeft het tot in vrijwel elk “rijzende sterren die je maar beter in het oog houdt in 2016” lijstje geschopt. Zijn elektronische hiphop-pop is tot nog toe de enige in zijn soort. Zoals Noisey het treffend zegt: hij klinkt onheilspellend, maar op een prettige manier. En dat Britse accent doet ongetwijfeld menig vrouwenhart de zaal uit bonken. 

 • Oude zaal:
  18:00 zaal open
  19:00 Glints
  20:45 Coely
  22:30 Admiral Freebee

  Theaterzaal:
  18:00 zaal open
  19:45 Woodie Smalls
  21:45 Stuff
 • Tweet this
Admiral Freebee
Coely
Glints
STUFF.

Melkweg tipt