Alaaf & Kicking

Alaaf & Kicking

Max
tisweertijdvoordepolonaise: € 20

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Alaaf & Kicking

De afgelopen jaren wint carnaval aan populariteit onder de mensen boven de rivieren, waaronder veel Amsterdammers. Steeds weer reizen meer en meer Amsterdammers vanuit de hoofdstad in februari naar het zuiden om deel te nemen aan het grootste, jaarlijks terugkerende volksfeest van het land. Dit jaar wordt het iets makkelijker. Want om een echt Brabants carnavalsfeest bij te wonen hoeft men slechts naar de Melkweg af te reizen. Op 22 januari 2016 komen o.a. de Gebroeders Ko, Lamme Frans, Snollebollekes en Veul Gere met Ferry van de Zaande. Nu voor Amsterdammers nog relatief onbekenden, maar na Alaaf & Kicking ook in de hoofdstad behorend tot wereldsterren!

Elke stad in het zuiden heeft een carnavalsnaam. Breda heet Kielegat, Den Bosch is Oeteldonk en Eind-hoven Lampegat. Amsterdam kan natuurlijk geen carnaval vieren zonder eigen carnavalsnaam. Daarom is een prijsvraag opgezet waaraan elke Amsterdammer kan meedoen. Heb jij een goed idee voor Amsterdam als carnavalsstad? Ga naar carnaval.amsterdam of stuur jouw idee naar alaaf@carnaval.amsterdam. De door de jury gekozen winnende naam wordt de officiële naam voor Amsterdam tijdens het carnaval. Naast eeuwige (Amsterdamse) roem krijg je ook twee gratis kaarten voor Alaaf & Kicking. Op de 11e van de 11e wordt de Amsterdamse carnavalsnaam bekend gemaakt.

Speciaal voor Brabanders die er ook bij willen zijn zullen er vanuit Brabant bussen rijden. Meer informatie hierover op carnaval.amsterdam.