Blind Melon: All I Can Say (2019)

Blind Melon: All I Can Say (2019)

IDFA x Melkweg Best Of Music 2019

Cinema
Cineville gratis:

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 8,50

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 13:30 tot 14:45 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Blind Melon: All I Can Say (2019)

IDFA x Melkweg Best Of Music 2019

Melkweg en IDFA zetten zich in om samen de beste verhalen over muziek te vertellen. En daarom vertonen we in onze Cinema nog een laatste keer onze drie favoriete muziekdocumentaires van afgelopen IDFA, gekozen door de bezoekers van het festival.

Net te oud voor de 'club van 27' stierf Shannon Hoon, voorman van Blind Melon, in 1995 aan een overdosis drugs – een maand nadat hij 28 was geworden. Hij liet zijn vriendin, hun pasgeboren dochtertje én een enorme hoeveelheid videomateriaal achter. Vroegtijdig sterven is in de rockwereld geen zeldzaamheid, maar van niet veel sterren uit die periode bestaat zo’n overvloed aan intieme beelden – in Hoons geval tot aan luttele uren voor zijn dood.

Hoon begon zichzelf met een Hi8-camera te filmen in 1990, vlak voor de vorming van Blind Melon en twee jaar voor hun doorbraak met het nummer No Rain, waarvan de videoclip een hit werd op MTV. De soms experimentele en heel persoonlijke beelden uit Hoons uitgebreide videoarchief zijn min of meer chronologisch gemonteerd tot een verhaal over de mooie en duistere kanten van roem. Het geeft een beeld van Hoons leven en worstelingen, van de opkomst van Blind Melon en de alternatieve muziekscene in Amerika en, dankzij televisie- en concertfragmenten en MTV-clips, ook van een tijdsgewricht.

 • Regisseur
  Danny Clinch, Taryn Gould, Colleen Hennessy, Shannon Hoo
  Jaar
  2019
  Land
  VS
  Duur
  71 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Spotify
 • Tweet this
Danny Clinch tells Blind Melon Shannon Hoon Story - 2


Melkweg tipt