Allen Toussaint Memorial

Allen Toussaint Memorial

Upstairs
€ 8 + lidmaatschap
Afgelast

Dit concert is helaas afgelast wegens productionele redenen. Restitutie voor aangeschafte tickets en eventuele lidmaatschappen kan aangevraagd worden bij Ticketmaster via dit formulier: http://bit.ly/ticketmastercontact

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Allen Toussaint Memorial

Allen Toussaint (1938-2015) was de muzikant, songwriter, arrangeur, producer en labeleigenaar die vanaf de jaren ’50 bepalend is geweest voor de sound van de complete muziekscene in New Orleans. Exact een jaar na zijn plotselinge overlijden, op donderdag 10 november aanstaande, wordt Allen Toussaint hier herdacht. Een keur aan Nederlandse muzikanten en vocalisten covert die avond zijn werk, afgewisseld door korte dj-sets van initiatiefnemer Sjeng Stokkink, die tevens een expositie inricht met alle elpeehoezen waarop Toussaint als producer staat vermeld. De presentatie is in handen van Jan Donkers, die evenals alle medewerkers Allen Toussaint altijd een warm hart toedroeg.

Allen Toussaint (New Orleans 14 januari 1938 - Madrid 10 november 2015) was als pianist, zanger, producer, songwriter en arrangeur van onschatbare waarde en gold dan ook als het muzikale boegbeeld van New Orleans, een van de belangrijkste muzieksteden ter wereld, als bakermat van de jazz en van de funk. Tijd om te rouwen om Toussaint's onverwachte verscheiden werd de rechtgeaarde muziekliefhebber nauwelijks gegund, want al snel volgden ondermeer Natalie Cole, Glenn Frey, David Bowie, Maurice White, Prince en Bernie Worrell.

Een gelegenheidsformatie - The Allen Toussaint Appreciation Society gedoopt - bestaande uit leider Arend Bouwmeester (sax, percussie, zang), Niels Meijer (toetsen), Laurens Joensen (gitaar, zang), Peter Smid (basgitaar, zang) en Mischa Porte (drums) begeleidt vocalisten als ondermeer Alex Siegers, Emile den Tex, Monique Bakker en Floor van Zutphen.

Er zijn intermezzo's van ondermeer pianist en zanger Mr Boogie Woogie (hij speelde met Toussaint mee in de North Sea Jazz Club), David Kops (piano, hij speelde even met Toussaint mee in Paradiso) en het semi-acoustische cajun/texmex/zydeco kwartet The Bayou Mosquitos, bestaande uit Abel de Lange (gitaar, dobro), Marius Bos (accordeon), Ad van Beusekom (bas) en Louis Ter Burg (gitaar). De visuals worden verzorgd door Hans Meijer.

Organisator Sjeng Stokkink: "Dit is nog niet eens het complete affiche. Het kan zo maar gebeuren, dat er speciale gasten acte de presence geven, die op zichzelf de Toneelzaal al meteen zouden uitverkopen. In zo'n geval vissen de echte Allen Toussaint liefhebbers, voor wie deze avond natuurlijk bedoeld is, achter het net."

  • Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is.
  • Spotify
  • Tweet this
Allen Toussaint - Southern Nights

Melkweg tipt