American Rapstar (2020)

American Rapstar (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 11

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek. Cinevillepashouders kunnen een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

American Rapstar (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Online Q&A: Justin Staple / Intro: Jesse Koch (Shots Fired)

IN-EDIT is terug! De derde editie van het muziekdocumentairefestival vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 juni op meerdere locaties, waaronder de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de Nederlandse première van 'American Rapstar' van Julian Staple met online Q&A en een inleiding door Jesse Koch van creative platform Shots Fired.

American Rapstar onderzoekt de grootste sterren van de huidige rapscene op SoundCloud vanuit de cultuur en plaatst ze tevens in een breder muzikaal perspectief in een poging om te begrijpen hoe we hier terecht zijn gekomen en waar we naar toe bewegen.

Een nieuwe scene bestaande uit onrustige, lo-fi jonge rappers zijn ontstaan uit Trump’s Amerika. Gebruikmakend van alle mogelijkheden die sociale media bieden om zich te verbinden met de snelle fanbase, is er een nieuw soort sterren opgestaan in de muziekindustrie, zoals Lil Peep, Smokepurpp en Realbadhabie. Zij omzeilen de traditionele paden om zo de wereld te kunnen shockeren met hun baldadigheid, drugsgebruik, gezichttattoo’s en rauwe punkenergie. Wat hebben deze nieuwe, miljoenen verdienende artiesten te zeggen over de staat waar de jeugdcultuur zich vandaag de dag in bevindt en wat is hun kijk op de toekomst van de streaming-economie?

Jesse Koch komt uit Amsterdam en met een muzikant als vader en een schilderes als moeder is de liefde voor rock en hiphopmuziek en beeldende kunst met de paplepel ingegoten en sterk terug te zien in zijn werk. In 2016 richtte hij samen met anderen het creative platform Shots Fired op, wat leidde tot samenwerkingen met o.a. Post Malone, Lil Peep, Juice WRLD, Migos; and merken als Valentino, Maison Martin Margiela, Daily Paper, Carhartt, Snipes & meer. Ook is hij actief geweest als videoregisseur voor artiesten als Yung Mavu, Unotheactivist, Tawsen en Lil Skid; en als tourfotograaf voor Wale, Sahbabii, ThouxanbanFauni, A$AP Mob en anderen. Voor deze premiere zal Koch wat van zijn werk laten zien en wat vertellen over het werken met rappers op tour en deze film.
 

 • Regisseur
  Justin Staple
  Jaar
  2020
  Land
  VS
  Duur
  89 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Tweet this


Melkweg tipt