Arts of Resistance: Movie program

Arts of Resistance: Movie program

Cinema
Tickets

Gratis voor We Are Public

The ticket gives you entry to the entire festival program, including music, talks, films, performances and an exhibition. We sell tickets in different price-ranges. So this is pay as you like/can. If you can't afford a ticket but you do want to join the festival, please send an email to theartsofresistance@gmail.com.

Arts of Resistance: Movie program

Arts of Resistance is ontstaan vanuit de visie om kunst en activisme samen te brengen. Dit initiatief brengt met een gelijknamig festival een eerbetoon aan de anti-imperialistische verzetskunst van toen en nu. Want kolonialisme leeft door in het heden. Op zaterdag 27 augustus komt het anti-imperialistische verzet in Amsterdam tot leven met een gevarieerde en inspirerende line-up in ons pand: van hiphop tot afrobeat, dans en film, spoken word en talks... Wees erbij!

Het filmprogramma van Arts of Resistance biedt het beste aan van revolutionaire films vandaag de dag. Denk aan films over de roots van Dancehall in de dagelijkse strijd van de ghetto-inwoners van Kingston Town, of aan de verzetskunsten in Burkina Faso die de nalatenschap van de legendarische Thomas Sankara in leven houden. Kijk een hele film of pak even een paar scènes om tot rust te komen van de muziek, de panels en de performances.

Tijdens ons filmprogramma is er voor ieder wat wils. De films die we vertonen zijn:

Gaza Fights For Freedom (2019)
Bij de film "Gaza Fights for Freedom" kijken we naar de kunst van het geweldloze verzet in Gaza tijdens de ‘Great March of Return,’ een beweging geïnspireerd op de poëzie van Ahmed Abu Artema. 

Dancehall Livity (2022)
Dancehall Livity is een visualisatie van de ervaring en belichaming van de dancehallmoves. Door de verhalen achter de bewegingen van de dansers te ontrafelen, wordt de Jamaicaanse realiteit zichtbaar gemaakt in deze film van Gloria Muñoz en Levien Wierenga.

Burkinabè Rising: the Art of Resistance in Burkina Faso (2018)
Deze film van Iara Lee toont creatief geweldloos verzet in Burkina Faso. Burkina Faso, een klein, geheel door land omgeven land in West-Afrika, is de thuisbasis van een levendige gemeenschap van kunstenaars en geëngageerde burgers, die een voorbeeld zijn van het soort politieke verandering dat kan worden bereikt wanneer mensen samenkomen. Het is een inspiratie, niet alleen voor de rest van Afrika, maar ook voor de rest van de wereld.

  • 19:30 deuren open
    20:00 - 21:24 Gaza Fights for Freedom
    21:24 - 21:54 Dancehall Livity
    21:54 - 23:06 Burkinabe Rising
  • Tweet this


Melkweg tipt