Arts of Resistance: Talks & Performances

Arts of Resistance: Talks & Performances

Upstairs
Tickets

Gratis voor We Are Public

The ticket gives you entry to the entire festival program, including music, talks, films, performances and an exhibition. We sell tickets in different price-ranges. So this is pay as you like/can. If you can't afford a ticket but you do want to join the festival, please send an email to theartsofresistance@gmail.com.

Arts of Resistance: Talks & Performances

Arts of Resistance is ontstaan vanuit de visie om kunst en activisme samen te brengen. Dit initiatief brengt met een gelijknamig festival een eerbetoon aan de anti-imperialistische verzetskunst van toen en nu. Want kolonialisme leeft door in het heden. Op zaterdag 27 augustus komt het anti-imperialistische verzet in Amsterdam tot leven met een gevarieerde en inspirerende line-up in ons pand: van hiphop tot afrobeat, dans en film, spoken word en talks... Wees erbij!

In de Upstairs hosten we een programma met diepgaande panelgesprekken, dans, spoken word en revolutionaire liederen. Dit is de plek voor verdieping in het festival. Met oudere generaties activisten Nadia Tilon en Siswa Santoso bespreken we de relevantie van cultuur in anti-imperialistische organisatie in Indonesië, Suriname en Nederland. Zij worden vergezeld door Tings Chak, de Art Director van het Tricontinental Institute, die de fakkel overneemt van de historische bewegingen die streden voor eenheid in het Globale Zuiden. Onze headliner Lowkey - rapper, activist en podcast-host - zal het gesprek doortrekken naar imperialisme in de 21ste eeuw. Maar we zullen zeker niet alleen praten. De panels worden afgewisseld met dekoloniale danstechnieken van Anima Ruissen, spoken word over Palestina en imperialisme van Stryder en Chris de Ploeg, en oude revolutionaire liederen gezongen door Nadia Tilon en Marikit Saturay.

Verwacht inspiratie, reflectie en lessen voor ons activisme vandaag de dag. En een goede basis om daarna helemaal uit je dak te gaan in de Oude Zaal voor ons muzikale hoofdprogramma met:

Lowkey
Stryder
Nadia Tilon
Siswa Santoso
Anima Ruissen
Tings Chak
Marikit Saturay
Ali Al-Jaberi
Chris de Ploeg

  • 19:30 deuren open
    20:00 Paneldiscussion
  • Tweet this


Melkweg tipt