Arty Party: Photography Graduates #3

Arty Party: Photography Graduates #3

Marta Capilla Urbano, Shreya de Souza, Naomi He-Ji, Zoë Sluijs, Marysia Świetlicka

Expo
Afgelast

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 13 oktober maakte de overheid bekend over te gaan tot een gedeeltelijke lockdown. Om deze reden hebben wij besloten om per direct voor vier weken onze deuren te sluiten en organiseren we tot tenminste woensdag 11 november geen activiteiten met publiek in de zaal. Helaas heeft dit tot gevolg dat ook onze Expo in die periode haar deuren sluit en de tentoonstelling afgelast is.

Tuesday - Sunday, 12:00 - 21:00 / Entrance via Milk, Marnixstraat 409

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Arty Party: Photography Graduates #3

Marta Capilla Urbano, Shreya de Souza, Naomi He-Ji, Zoë Sluijs, Marysia Świetlicka

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 13 oktober maakte de overheid bekend over te gaan tot een gedeeltelijke lockdown. Om deze reden hebben wij besloten om per direct voor vier weken onze deuren te sluiten en organiseren we tot tenminste woensdag 11 november geen activiteiten voor publiek. Helaas heeft dit tot gevolg dat ook onze Expo in die periode haar deuren sluit en de tentoonstelling afgelast is. 
____

Melkweg Expo presenteert ook dit jaar de meest opvallende, spraakmakende of relevante werken van de afstuderende fotografiestudenten in Arty Party: Photography Graduates #3. Samen met vijf scouts, die Melkweg Expo vanuit hun eigen expertise en profilering ondersteunen, wordt jong talent dat prikkelt, raakt en een breder publiek verdient uit de afstuderende lichting van 2020 geselecteerd en van 22 oktober t/m 15 november samengebracht.

De uitdagingen waar deze groep afstudeerders voor stond waren niet mals. Een pandemie sloeg een gat in de tijd en polariseerde onze samenleving. Manoeuvrerend tussen covid-19, een intelligente lockdown, online lessen, gesloten werkruimtes en zelf-quarantaine marcheerde de garde van 2020 resoluut richting de eindstreep. Zo veerkrachtig als kunst is, zo kon zelfs de pandemie deze afzwaaiende lichting kunstenaars niet verhinderen werk te creëren en het onverschrokken een onbekende, veranderde wereld in te sturen.

Om toegang tot de expo te krijgen is een gratis online reservering per e-mail vereist. Stuur een e-mail naar rsvp@melkweg.nl met je aankomsttijd en uw naam en nummer. Daarnaast vragen we iedereen ouder dan 13 jaar om een mondkapje te dragen in de tentoonstellingsruimte.

De kerndoelstelling van Melkweg Expo is het begeleiden, promoten en presenteren van opkomend talent. Wat jong talent is bepaalt Melkweg Expo niet alleen. Samen met Angelo Bromet (Prospect 11), Veronica Daltri (Futures), Bete van Meeuwen (fotograaf), Amelie Schüle (Foam) en Çigdem Yüksel (fotograaf), die ieder vanuit hun eigen profilering en expertise te werk gingen, presenteren ze een selectie die beroert, een breder publiek verdient en tot nadenken stemt.

Arty Party: Photography Graduates #3 biedt iedereen die op zijn honger is blijven zitten een herkansing.

Fotografen: Marta Capilla Urbano, Shreya de Souza, Naomi He-Ji, Zoë Sluijs en Marysia Świetlicka

Scouts:
Fotograaf Çigdem Yüksel richt haar camera op onderwerpen daar waar het wringt, waar conflict is of ontstaat. Inclusieve beeldvorming staat bij haar hoog op de agenda. Ze won de Canon Zilveren Camera award en zet zich dagelijks in om het menselijke in conflicten in beeld te brengen.

Amelie Schüle is projectcoördinator bij het FOAM, waar ze bijdraagt aan het publieke programma en aan projecten buiten de muren van het museum. Eerder werkte ze als curator voor Unseen, bij verschillende galeries in Zwitserland en behaalde ze een master in Curatorial Studies aan de Zurich School of Arts.

Bete van Meeuwen is een fotograaf. Als autodidact nam ze de camera op om concepten te visualiseren met een focus op identiteit en maatschappelijk betrokken thematieken. Ze combineert haar fotografie met online activisme omtrent racisme, representatie, gender, ras en vrouwelijkheid.  

Veronica Daltri is projectmanager van het platform Futures Photography. Ze studeerde af in Curatorial Practice bij Fondazione Fotografia Modena in Italië. Ze verhuisde naar Amsterdam en werkte door de jaren heen samen met Paradox, Noor Images en Unseen Amsterdam en de Correspondent.

Angelo Bromet is een verbinder, de brug tussen instellingen en jongeren en een expert op het gebied van jongerencultuur. In de afgelopen decennia is hij verantwoordelijk geweest voor projecten als: Prospect 11, Milk Made (Melkweg), Heesterveld Community (broedplaats), Jongeren Cultuurhuis Nolimit, de Noorderparkkamer en New Metropolis Zuidoost (van Pakhuis de Zwijger).

Coronabeleid 
We ontvangen je graag! Wij volgen de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. Dat betekent dat er een aantal dingen zullen veranderen aan jouw bezoek. Hier lees je daar alles over.